IŞİD'den kara harekatı önlemi

IŞİD'den kara harekatı önlemi

IŞİD'in Türkiye'nin muhtemel bir kara harekatına karşı önlem olarak iş makineleriyle hendek kazdığı öğrenildi.

2014.10.07 17:20 - Son Güncellenme: 2014.10.07 17:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
IŞİD'den kara harekatı önlemi

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), IŞİD'in kontrolünde bulunan yerlerin karşısındaki Türkiye sınırında geniş güvenlik önlemi alırken, Fırtına Obüslerinin namluları Suriye'ye çevrildi. 


  Kilis'in Yavuzlu köyünden başlayarak Elbeyli ilçesine kadar olan bölümün Suriye tarafının Irak Şam İslam Devleti Örgütü (IŞİD) kontrolünün bulunması nedeniyle TSK, sınır hattında Zırhlı Personel Taşıcıyısın (ZHP), tank ve zırhlı araçlar ile geniş güvenlim önlemi aldı. Sınır birliklerinde bulunan tank ve Fırtına Obüslerin namluları Suriye'ye çevrilmiş durumda olduğu gözlenirken, zırhlı araçlar 24 saat sınır hattında devriye geziyor.

  Öte yandan IŞİD'in; kendilerine yönelik muhtemel bir kara hareketine karşı Suriye tarafında iş makineleri ile hendek kazdığı mevzilerine güçlendirdiği öğrenildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.10.07 17:20 - Son Güncellenme: 2014.10.07 17:20 - HABER MERKEZİ
A