IŞİD'den 'iyi bir ev kadını' olmanın 'pembe' ipuçları

IŞİD'den 'iyi bir ev kadını' olmanın 'pembe' ipuçları

Radikal İslamcı terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) propaganda videolarına bir yenisi eklendi.

2014.11.06 12:11 - Son Güncellenme: 2014.11.06 12:11 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
IŞİD'den 'iyi bir ev kadını' olmanın 'pembe' ipuçları

Sosyal medyada IŞİD'in propagandasını yapan Zora Vakfı'nın Facebook ve Twitter hesaplarından yayımladığı görüntülü rehberde, bir cihatçı eşinin sahip olması gerekenler anlatılıyor.


Kadınlara ilk yardım, dikiş ve yemek pişirme için küçük tiyoların verildiği videonun en dikkat çekici özelliği ise örgütle özdeşleşen şiddet içerikli görüntüler ve siyah bayrağın aksine, pembe bir fon kullanılmış olması.


'Savaşan eşe hurma topları pişirme' önerisi

Videoda 'mücahit' eşlerine, savaştaki kocaları için yapabilecekleri 'hızlı ve kolay' yemek tarifi önerileri de veriliyor. Onlardan biri de 'hurma topları'. Hurma, un ve tereyağ kullanılarak yapılan bu tarif için "Bu mücahitlere kahveyle birlikte servis edilebilecek kolay bir tarif, ya da suyla birlikte her zaman tüketilebilir özellikle de savaş sırasında. İçerdiği kaloriyle mücahitlere güç verir" deniliyor.

Kadınların savaşta aktif olarak rol almasını yasaklayan IŞİD, onları 'kadınsı' işler yaparak 'cihad'a destek vermeleri için yönlendiriyor.

Kaynak: Vatan

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.11.06 12:11 - Son Güncellenme: 2014.11.06 12:11 - HABER MERKEZİ
A