IŞİD büyük savaş hazırlığında

IŞİD büyük savaş hazırlığında

Felluce'de ağır kayıplar veren terör örgütü IŞİD, militanlarını Irak'tan Suriye'ye kaydırıyor. Son bir ayda Suriye'ye 5 bin militanını sokan IŞİD, büyük bir savaşa hazırlanıyor. Örgüt, Halep'in Dabık kasabasını savaşın merkez üssü olarak kabul ediyor.

2016.06.27 08:05 - Son Güncellenme: 2016.06.27 08:05 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
IŞİD büyük savaş hazırlığında

Terör örgütü IŞİD, Halep'in kuzeyinde Mercidabık Meydan Muharebesi'nin cereyan ettiği bölgede büyük bir savaşa hazırlanıyor. Suriye'nin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran IŞİD savaş için hazırlıklarına başladı. Felluce operasyonu nedeniyle ağır kayıplar veren IŞİD, askeri gücünü Irak'tan Suriye'ye kaydırıyor. Bir ay içerisinde Deir ez Zor el Bukemal sınır bölgesinden, Suriye'ye geçen IŞİD'li sayısı 5 bini aştı.

'HAZIR OLUN' UYARISI

Örgüt, büyük savaşın (Melheme-i Kubra) yakın bir dönemde Kilis sınır bölgesine 20 kilometre mesafedeki Halep'in Dabık kasabasında gerçekleşeceğine inanıyor. IŞİD, etkin olduğu ülkelerde bulunan militanlarına "büyük günün yaklaştığı ve herkesin hazır olması gerektiği" yönünde yayınlar yapıyor. IŞİD'e ait Amag habersitesi ve Dabık dergisindeki yayınlar ile örgüt mensuplarına düşmanların Suriye'de toplandığı ve büyük savaşa sayılı günler kaldığı da hatırlatılıyor.

MÜNBİÇ DÖNÜM NOKTASI

IŞİD, büyük savaş için Dabık bölgesini "Halep'in kuzey kırsalı ile örgütün Suriye'deki başkenti Rakka bağlantısının kesilecek olması" nedeniyle seçti. Söz konusu bağlantı, Münbiç'in PYD-ABD ortaklığı ile işgal edilmesi sonrası yüzde 70 oranında kaybolacak. ABD-PYD ittifakının doğu ve güney yönünde sağlayacağı ilerleme IŞİD'in Rakka, Halep bağlantı koridorunda ulaşımını her geçen gün zorlaştıracak. Mevcut tehlike dozunun artması nedeniyle IŞİD, ilgisini büyük savaşın cereyan edeceği Halep'in kuzeyindeki Dabık bölgesine yoğunlaştırdı.

Armegedon efsanesi

Batılı kaynaklarda Armegedon (Kıyamet savaşları) olarak geçen öngörü İslami kaynaklarda Melheme-i Kübra (Kanlı Savaş) olarak yer alıyor. Mehdi ve Deccalordusu şeklindeki rivayetler Hristiyan ve Yahudi kaynaklarında (Kıyamet öncesi son savaş) olarak tanımlanıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2016.06.27 08:05 - Son Güncellenme: 2016.06.27 08:05 - HABER MERKEZİ
A