İş Bankası Genel Müdürü Bali: Görevimi bırakacağım

İş Bankası Genel Müdürü Bali: Görevimi bırakacağım

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Genel Müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım" dedi.

2021.01.06 10:18 - Son Güncellenme: 2021.01.06 10:52 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
İş Bankası Genel Müdürü Bali: Görevimi bırakacağım
00:51 İş Bankası Genel Müdürü Bali: Görevimi bırakacağım

İLGİLİ VİDEO

İş Bankası Genel Müdürü Bali: Görevimi bırakacağım

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası'nın düzenlediği basın toplantısında görevini bırakmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan bali, mart ayı sonundaki genel kurul itibariyle görevini bırakacağını açıkladı. Bali, genel kurul irade gösterirse İş Bankası'nda yönetim kurulunda görev yapacağını belirtti.

Adnan Bali'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Mart ayında yapılacak genel kurul toplantısının ardından görevimi bırakıyorum. Genel Kurul irade gösterirse yönetim kurulunda görev yapacağım. Neden bu kararı aldım? Biz kurallarla yönetilen bir bankayız. 1 Aralık 1986'da müfettiş olarak bankaya girdim, 34 yılı geçtim, dolayısıyla 35 yıl kuralı işliyor. sürpriz bir konu değil. Böyle bir kural olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum. 15 yıl üst düzey yöneticilik biraz da fazladır. Genç neslin önlerini açmak gerek." 

ADNAN BALİ: SİYASETİ HİÇ BİR ZAMAN DÜŞÜNMEDİM VE DÜŞÜNMEYECEĞİM DE

Adnan Bali ekonomi yönetiminde yer alacağına yönelik sıkça yapılan spekülasyonlara son noktayı da koydu: Hiç bir zaman siyaseti düşünmedim, düşünmeyeceğim de.Geçmişte bizim dışımızda gündeme geldi. Ama bizi hiç ilgilendirmedi

İŞ BANKASI'NIN YENİ GENEL MÜDÜRÜNÜ ADNAN BALİ AÇIKLADI: HAKAN ARAN

İş Bankası'nda stajyer olarak başlayan Hakan Aran, yaklaşık 30 yıldır aynı bankada görevine devam ediyor. 2005 yılında BT bölümü Müdürlüğüne atanan Hakan Aran daha sonra İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı oldu. Peki, İş Bankası'nda yeni genel müdür olması beklenen Hakan Aran kimdir ve kaç yaşında?

HAKAN ARAN'IN HAYATI

1968 yılında Hatay, Antakya'da doğan Hakan Aran, 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olup Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme konusunda yüksek lisans programını tamamlamıştır. 1990 yılında İş Bankası BT Sistem İşletimi Bölümü'nde Stajyer Yazılım Uzmanı olarak göreve başlayan Hakan Aran, 1999 yılında Bilgi Teknolojileri Çözüm Geliştirme Bölümü Müdür Yardımcılığına, 2002 yılında aynı Bölümde Birim Müdürlüğüne ve 2005 yılında da Bölüm Müdürlüğüne atanmıştır.17 Temmuz 2008 tarihinde İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştır. 

ADNAN BALİ KİMDİR?

1962 Gaziantep İslahiye doğumlu 58 yaşındaki Adnan Bali, İş Bankası A.Ş'nin 16. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Türk bankacıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu Bali, bankacılık sektöründe çeşitli kademelerde görev aldı.

1986 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Adnan Bali, Fon Yönetimi Müdürlüğü'nde 1994 yılında Müdür Yardımcısı, 1997 yılında Grup Müdürü olarak görev yaptı. 1998 yılında ise Fon Yönetimi Müdürü olarak atandı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.01.06 10:18 - Son Güncellenme: 2021.01.06 10:52 - HABER MERKEZİ
A