İranlıları ayağa kaldırdı!

İranlıları ayağa kaldırdı!

İsrail Başbakanı Netanyahu "Özgür olsalar İranlılar da kot giyip Batı müziği dinler" dedi, İranlılar ayağa kalktı. Sosyal medya bir anda hareketlendi. Twitter'dan gardrobunun fotoğrafını paylaşan da oldu, "İran'ı tanımıyorsun" diye sert çıkan da...

2013.10.08 09:27 - Son Güncellenme: 2013.10.08 09:27 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İranlıları ayağa kaldırdı!

 

Netanyahu BBC'nin Farsça servisine konuştu. İsrail Başbakanı, İran halkının daha iyi bir yönetimi hak ettiğini anlatacaktı, ama bir gafıyla o çaba ters tepti.

Netanyahu, röportaj sırasında, "Özgürlükleri olsa kot giyer, Batı müziği dinlerler" dedi. Ve sosyal medyadan tepki yağmaya başladı.

İranlılar Twitter üzerinden "bizi tanımıyorsunuz" mesajını verdi, hem de Netanyahu'nun resmi hesabına gönderikleri yaratıcı tweetlerle.

Bir kullanıcı da "kot pantolon dolu gardrobunun" fotoğrafını paylaştı ve "odama hoşgeldiniz Sayın Netanyahu" tweetini attı.

Bir diğer kullanıcı da "Kot pantolon giyiyorum, Netanyahu'nun ajanları kot giyildiğini ve insanların iPhonelarından Batı müziği dinlediğini bilmiyorsa resim de gönderebilirim" demiş.

Ve en dikkat çekici tepkilerden biri de İsrail Başbakanı'nın geçen yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bomba şemasıyla İran'ın nükleer programına ilişkin kırmızı çizgiyi çizmesine atıfta bulunan bu tweette Netanyahu'nun elindeki şemada kot pantolon var.

Bir başka İranlı kullanıcı da bu tweette "Kot pantolon giyiyor, Charlie Parker ve Frank Zappa dinliyorum bayım" diyor.

Bir diğerinde de İsrail'in İran'ın nükleer programına dair sahip olduğu istihbarat tiye alınmış, "İran'da halkın ne yaptığından bihaberse gizli nükleer tesislerde olan bitene dair elindeki bilginin doğruluğundan nasıl emin olabiliyor diye yazılmış.

İran'da kadınların başlarını kapatıp vücut hatlarını belli eden kıyafet giymemeleri beklense de kot pantolon yasağı yok.

Batılı şarkıcıların albümlerinin çoğu satılmıyor ama her şeye her yerden ulaşılabilen bir dünyada İranlılar onun da yolunu buluyor, rejimin filtre sistemiyle bloke edilen Twitter'a erişimi sağladıkları gibi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.08 09:27 - Son Güncellenme: 2013.10.08 09:27 - HABER MERKEZİ
A