İRANLI İŞÇİLER TÜRK GEMİSİNE ALINMADI

İRANLI İŞÇİLER TÜRK GEMİSİNE ALINMADI

Fars Haber Ajansı, Türkiye'nin Libya'ya gönderdiği tahliye gemisine İranlılar'ın alınmadığını iddia etti.

2011.03.01 11:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İRANLI İŞÇİLER TÜRK GEMİSİNE ALINMADI

Devrim Muhafızlarına yakın Fars Haber Ajansı, Libya'daki petrol çıkarma işlerinde çalışan 15 kişilik bir İranlı işçi gurubunun kurtarılması için İran makamların Türk yetkililer ile temasa geçtiğini ve Türkiye'den Türk vatandaşlarının tahliyesi için bu ülkeye gönderilecek gemi ile bu gurubun da alınması için anlaşmaya varıldığını bildirdi.

İRANLI YETKİLİLER ŞAŞKIN
Ajans, Libya'ya giden Türk gemisine diğer ülke vatandaşlarını alındığı halde İranlılar'ın 'yer olmadığı' gerekçesiyle gemiye alınmadığını ileri sürdü. Haberde, anlamlı ve 'onur kırıcı' olarak nitelendirilen olayın Türkiye'ye 'yakışmadığı' ifade edilerek, konunun İranlı yetkililer arasında şaşkınlığa sebep olduğunu bildirdi.

Ajans, mahsur kalan İranlılar hakkında bilgi edinen Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın tahliye işlemleri için bizzat çalıştığını kaydetti. İranlı yetkililerin, Libya'nın Bingazi şehrinde yardım bekleyen İranlıların tahliyesi için uçak göndermeyi planladığı ancak Libya'daki hava alanlarının elverişsiz olması nedeniyle diğer ülkelerin göndereceği gemilerle grubu bu ülkeden çıkarmayı hedeflediği belirtildi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.03.01 11:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A