İran Türkiye ile ticaret hacminin artmasını istiyor

İran Türkiye ile ticaret hacminin artmasını istiyor

İran'ın Erdebil Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Behrooz Porsoleiman, iki ülke arasında yüksek ticaret hacminin artmasını istediklerini söyledi.

2012.10.16 19:13 - Son Güncellenme: 2012.10.16 19:13 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
İran Türkiye ile ticaret hacminin artmasını istiyor

Erdebil Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Behrooz Porsoleiman ve beraberindeki iş adamları Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. Bursa ve Erdebil bölgesi sıcak su, jeotermal, enerji ve sanayisi birbirine çok benzediğini dile getiren Porsoleiman, "Bunun için Bursa'yı tercih ettik. İki ülke arasındaki dış hacminin gelişmesi için geldik 30 milyon dolar hedefimiz var. Türkiye, İran-Erdebil arasındaki münasebetlerin gelişmesi için geldik. Erdebil bölgesinde tarım potansiyeli var. Sanayi potansiyeli, otomotiv sanayiinde önde gelen bir şehiriz. Bu ziyaretin olumlu sonuçlarını almak, Erdebil'de BTSO bürosunu açmak istiyoruz. Sizleri İran'a davet ediyoruz. İki ülke arasında yüksek ticaret hacminin artmasını arzu ediyoruz. Türkiye İran arasındaki müşterek bölge açılmasını istiyoruz. Ama önce iki bölge arasında ticaret başlaması gerekiyor. Özellikle tarım ürünleri bu hacmi arttırabilir. Açılacak ofis için teşebbüslerimiz sürüyor" dedi.
BTSO olarak Erdebil ile yapılacak her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz, "Bursa sanayi başkentidir. Üretimde bir numarayız. Tekstil, otomotiv, gıda gibi sektörlerde öncüyüz. Bunları sizlerle paylaşabiliriz. Dış ticaret hacminin düşük olduğunu düşünüyoruz. Sizinle artacağını düşünüyoruz. İran'ın petrol ve doğalgazını kullanıyoruz. İlişkilerin daha da gelişmesini istiyoruz. Her türlü sanayi iş birliğine hazır olduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yılmaz, Porsoleiman'a İznik çinisi hediye ederken, ardından iş birliği protokolü imzalandı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.10.16 19:13 - Son Güncellenme: 2012.10.16 19:13 - HABER MERKEZİ
A