İran öldürdüğü PKK'lıların görüntülerini yayınladı

İran öldürdüğü PKK'lıların görüntülerini yayınladı

İran'ın başında bir Türkiye vatandaşı bulunan 7 kişilik PJAK'lı grup etkisiz hale getirildi.

2011.08.03 12:49 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İran öldürdüğü PKK'lıların görüntülerini yayınladı

 

Devlet televizyonu, Irak'tan gelerek İran'ın içine sızan ve sabotaj eylemleri yürüten 7 kişilik PJAK üyesi grubuna yönelik yapılan operasyonda, 3 örgüt üyesinin öldürüldüğünü diğerlerinin canlı olarak yakalandığını bildirdi. Bugün yapılan operasyonun Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde ve istihbarat birimleri tarafından gerçekleştiği aktarıldı.

GRUBUN BAŞINDAKİ KİŞİ TÜRKİYE VATANDAŞI ÇIKTI
Grubun başında kod adı Cemil olan Murat Karasaç adlı Türkiye vatandaşı bir kişinin olduğu açıklandı. Operasyonda öldürülen Karasaç'ın geçmiş yıllarda bir imam ve bir sivil vatandaşın öldürülme olayına karıştığı belirtildi.

29 Temmuz'da İran'ın Türkiye'ye doğalgaz taşıyan boru hattını sınıra yakın bölgede patlatan kişilerin de bu grubun üyesi olduğu kaydedildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.08.03 12:49 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A