İran liderinden Müslümanlara İsrail uyarısı

İran liderinden Müslümanlara İsrail uyarısı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İsrail'in bölgedeki bazı ülkelerle kurduğu ilişkileri "komplo" olarak niteledi ve Müslümanlara "bu komployu bozma" çağrısı yaptı. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz,Suudi Arabistan'la İran'a karşı gizli görüşmeler yaptıklarını söylemişti.

2017.12.05 18:27 - Son Güncellenme: 2017.12.05 18:27 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İran liderinden Müslümanlara İsrail uyarısı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail'in bölgedeki bazı ülkelerle kurduğu ilişkileri "komplo" olarak niteledi ve Müslüman ülkelere "bu komployu bozma" çağrısı yaptı.

Ruhani, devlet televizyonuda yayınlanan konuşmasında, "Bölgedeki bazı İslam ülkeleri utanmadan Siyonist rejimle yakınlaştıklarını açıkladı. Dünya çapında Müslümanların bu korkunç planın meyve vermesine izin vermeyeceğinden eminim" dedi. Herhangi bir ülke ismi vermeyen Ruhani'nin, Suudi Arabistan'ı kastettiği sanılıyor.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, geçen ay, Suudi Arabistan'la İran'a karşı gizli görüşmeler yaptıklarını söylemişti. 

İsrail'le diplomatik ilişkisi bulunmayan Suudi Arabistan ise, bununla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.05 18:27 - Son Güncellenme: 2017.12.05 18:27 - HABER MERKEZİ
A