İran, İsrail'e rest çekti

İran, İsrail'e rest çekti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "İsrail, İran'a askeri hamlede bulunamaz" dedi.

2013.07.17 11:54 - Son Güncellenme: 2013.07.17 11:54 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İran, İsrail'e rest çekti

 

Ülkede ağustos ayında cumhurbaşkanlığı görevini devralacak Ruhani,  İran resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, "Bir takım ülkeler sürekli olarak tüm seçeneklerin masada olduğunu söylüyor. Bir yandan da bölgedeki sefil bir ülke, her gün bizi tehdit ediyor. Biz ise bunlara sadece gülüyoruz. Siyonist rejim kim ki bizi tehdit edebilsin?" ifadelerini kullandı.

ONLAR DA FARKINDA

İran'ın Irak savaşındaki 8 yıllık direnişinin hiçbir ülkenin İran'a askeri hamlede bulunmaya cesaret edememesinin en önemli nedeni  olduğunu belirten Ruhani, "Onlar da bu tehditlerini gerçekleştiremeyeceklerinin farkındalar. Çünkü yanlış bir harekette bulunmaları durumunda İran halkının her zamankinden daha cesur ve güçlü bir şekilde onlara karşı direneceklerini çok iyi biliyorlar. Bu nedenle, İsrail İran'a askeri hamlede bulunamaz" şeklinde konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde İran'ın nükleer silah yapımına yaklaştığını öne sürerek, askeri müdahaleye hazır olduklarını ve bunun için ABD'yi beklemeyeceklerini açıklamıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 11:54 - Son Güncellenme: 2013.07.17 11:54 - HABER MERKEZİ
A