İran'ın ünlü ismi hayatını kaybetti

İran'ın ünlü ismi hayatını kaybetti

İran'ın önde gelen dilbilimcilerinden Prof. Dr. Yedullah Semere 86 yaşında hayatını kaybetti.

2019.02.23 00:42 - Son Güncellenme: 2019.02.23 00:43 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İran'ın ünlü ismi hayatını kaybetti

İran Dilbilim Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Semere'nin dün  akşam başkent Tahran'da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Semere için 24 Şubat Pazar günü Tahran'daki Fars Dili ve Edebiyatı  Akademisi önünde cenaze merasimi düzenleneceği kaydedildi.

İran'ın Kirman eyaletinde 1933 yılında dünyaya gelen ve ülkenin önde  gelen dilbilimcilerinden biri olarak kabul edilen Semere, Tahran Üniversitesinde  öğretim görevlisi, Fars Dili ve Edebiyatı Akademisinde daimi üyelik ve İran  Dilbilim Derneğinde başkanlık görevlerinde bulunmuştu.

Ses bilimi alanında da uzman olan ve Farsça dilinin öğretimiyle ilgili  birçok eser kaleme alan  Semere'nin 4 ciltlik sesli Farsça öğrenim seti,  Türkiye'de en çok bilinen çalışmasıdır.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.02.23 00:42 - Son Güncellenme: 2019.02.23 00:43 - HABER MERKEZİ
A