İran daveti kabul etti, Suriye görüşmelerine katılacak

İran daveti kabul etti, Suriye görüşmelerine katılacak

Türkiye, Rusya, ABD ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının Suriye konusunu görüşmek üzere Viyana'da ikinci kez bir araya geleceği açıklandı. Öte yandan ABD tarafından görüşmelere katılması için davet edilen İran, toplantıya katılacağını bildirdi.

2015.10.28 15:43 - Son Güncellenme: 2015.10.28 15:44 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İran daveti kabul etti, Suriye görüşmelerine katılacak

AFP'nin Rus bir diplomata dayandırdığı habere göre, dört ülkenin üst düzey diplomatlarının katılacağı toplantı perşembe günü TSİ 21.00'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşecek.

İRAN İLE TOPLANTI CUMA GÜNÜ

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mazieh Afkham bugün yaptığı açıklamada, "Daveti değerlendirdik ve Dışişleri Bakanı'nın görüşmelere katılması kararı verildi" açıklamasında bulundu. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in katılımıyla cuma günü ikinci bir toplantı yapılacak.

Cuma günü yapılacak toplantıya, Washington'dan yapılan daveti kabul etmeleri halinde, Mısır, Irak ve Lübnan'dan yetkililer de katılacak. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.10.28 15:43 - Son Güncellenme: 2015.10.28 15:44 - HABER MERKEZİ
A