İran'dan Türk dizisine tepki

İran'dan Türk dizisine tepki

İRAN, Türkiye'deki bir özel televizyon kanalında yayınlanan "Osmanlı'da Derin Devlet" adlı diziden dolayı ilgili kanal yönetimine protesto mektubu gönderdi.

2013.04.19 14:24 - Son Güncellenme: 2013.04.19 14:25 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İran'dan Türk dizisine tepki

Samanyolu Televizyon Kanalı'nda yayınlanan "Osmanlı'da Derin Devlet" dizisine tepki gösteren İran'ın Ankara Büyükelçiliği, kanal yönetimine bir itiraz mektubu gönderdi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA ve devlet televizyonunun da yer verdiği itiraz mektubunda, dizide yer alan konuların "kışkırtıcı olduğu ve iki ülke halkı yararına olmadığı" kaydedildi.

İran Büyükelçiliği, dizide, "İranlılar ve Şii Müslümanların inançları ile ilgili doğru olmayan bilgilere yer verildiğini" savunarak, "Dini değerlere bağlı bu kanalda bu tip konuların yer alması beklenilmiyordu" diye kaydetti.

İran, daha önce de Kurtlar Vadisi dizisinde anti- İran propagandası yapıldığı suçlamasıyla RTÜK'e şikâyette bulunmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.19 14:24 - Son Güncellenme: 2013.04.19 14:25 - HABER MERKEZİ
A