İran'dan sert tepki: Tehlikeli ve kışkırtıcı

İran'dan sert tepki: Tehlikeli ve kışkırtıcı

İran Dışişleri Bakanlığı, Kerkük İl Meclisi'nin Irak Bölgesel Yönetimi tarafından 25 Eylül'de yapılması öngörülen bağımsızlık referandumuna katılma kararını, "tehlikeli ve kışkırtıcı" bir eylem olarak değerlendirdi.

2017.08.30 14:36 - Son Güncellenme: 2017.08.30 14:36 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İran'dan sert tepki: Tehlikeli ve kışkırtıcı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi tarafından yapılan yazılı açıklama, Kerkük İl Meclisi tarafından dün alınan kararın Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını ihlal eden " yanlış" bir karar olduğu savunuldu.

Açıklamada, " Uyarıyoruz, bölgede ve Irak'ın komşuluğunda yeni krizlere neden olabilecek her hangi bir eyleme katlanamayız" denildi.

Alınan kararın " tehlikeli ve kışkırtıcı " bir adım olduğu kaydedilen açıklamada, " tüm taraflar Irak anayasasına bağlı kalıp, ihtilaflarını diyalog ve yasal yöntemlerle hal etmeli " ifadelerine yer verildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.08.30 14:36 - Son Güncellenme: 2017.08.30 14:36 - HABER MERKEZİ
A