İran'da muhafazakar siyasetçi Zakani, cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi

İran'da muhafazakar siyasetçi Zakani, cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi

İran'da 18 Haziran Cuma günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi muhafazakar aday Ali Rıza Zakani, diğer muhafazakar aday olan Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi lehine seçimden çekildiğini duyurdu.

2021.06.16 13:22 - Son Güncellenme: 2021.06.16 13:23 - Dünya
A
İran'da muhafazakar siyasetçi Zakani, cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi

İran, Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala bir aday daha yarıştan çekildi. Muhafazakar siyasetçi Ali Rıza Zakani, diğer muhafazakar aday Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi lehine 18 Haziran'da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminden çekildiğini açıkladı. Zakani sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İmam Humeyni devriminin ilkelerini korumak ve hakkı yenenleri savunmak için aday oldum.

Hedefim inkılap cephesinin kazanması. Bu nedenle halkın sevgisini kazanan İbrahim Reisi lehine adaylıktan çekiliyorum" ifadelerini kullandı. İran'da sabah saatlerinde de reformist siyasetçi Muhsin Mehralizade, cumhurbaşkanlığı seçiminden çekildiğini duyurmuştu.

Mehralizade ve Zakani'nin seçimlerden çekilmesiyle İran'da cumhurbaşkanlığı yarışı 5 aday arasında olacak. Seçimde Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, eski Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, Milletvekili Emir Hüseyin Kadızade Haşimi ve eski Merkez Bankası Başkanı Abdülnasır Hemmeti yarışacak.

Öte yandan, İran Meclisinden 210 milletvekili saatler önce, muhafazakar adayların Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi lehine seçimlerden çekilmelerini istemişti.

Zakani dışında muhafazakar adaylar Muhsin Rızai, Said Celili ve Kadızade Haşimi'nin de seçimden çekilmesi bekleniyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.16 13:22 - Son Güncellenme: 2021.06.16 13:23 - Sevcan Sarıkaya
A