İran'da hava sıcaklığı 50 derece oldu
İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinin Zehek ve Hirmend kentleri, 50 derece ile ülkenin en sıcak bölgeleri oldu.
2023.07.03 09:48 - Son Güncellenme: 2023.07.03 09:50 - Dünya - HABER MERKEZİ
İran resmi ajansı IRNA'ya göre, Sistan-Beluçistan Meteoroloji Genel Müdürü Muhsin Haydari bölgedeki sıcak havaya ilişkin açıklamada bulundu.
Haydari, Zehek ve Hirmend kentlerinin 50 derecelik hava sıcaklığına ulaşarak ülkenin en sıcak bölgeleri olduğunu belirtti.
Eyaletin yönetim merkezi Zahidan kentinde ise sıcaklığın 42 derece ölçüldüğünü aktaran Haydari, pazartesi gününden itibaren rüzgarın artmasıyla hava sıcaklığının azalacağına işaret etti.
Rüzgar ile toz taşınımı da artacak
Haydari, eyalette rüzgarın hızının artması ile toz taşımının da artacağını ifade ederek halka, gerekli olmadıkça açık havaya çıkmamaları ve azalan görüş mesafesinde trafikten kaçınmaları uyarısında bulundu.
Sistan-Beluçistan Kriz Yönetimi Genel Müdürü Mecid Mohibbi de son günlerde eyaletin Zabul, Zehek, Hamun, Hirmend ve Nimruz kentlerinde fırtına ile taşınan ince toz nedeniyle binden fazla kişinin hastane ve tıp merkezlerine sevk edildiğini, bir kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
06:27
-
01:15
-
00:59
-
00:11
-
03:55
En Çok Okunanlar
- Belediyeden çalışanlarına rekor zam! 47...
- Bursaspor 3 puanı, 4 golle aldı!
- Yasa çıkacak diye fiyatları katlandı!...
- Eşcinsel olduğunu açıklayan imam öldürüldü
- Milyonlarca emekliyi üzecek haber!...
- Promosyon ödemeleri 27 bin TL'yi buldu:...
- Kira gibi rakamlar 'Kanunda açık, kiracı...
- Bursa'da kavgayı ayırmak isterken bıçaklandı
- 1 buçuk milyon TL'si yandı!
- "Allah'ın gönderdiği zatım" diyen gizemli...
- Bursa'da kavgayı ayırmaya çalışırken bir...
- Günlük 1083 TL ödeniyor! Başvuru yağıyor...
- Bursa'da kış uykusunu unutan ayılar...
- Sokak ortasında eski eşini bıçakladı
- Bursa'da kamyonete çarpmamak için manevra...