İran'da güpegündüz gasp

İran'da güpegündüz gasp

Görüntüler sonrası bıçak taşımanın yasaklanmasına yönelik yasa hazırlanması planlanıyor.

2012.12.13 15:24 - Son Güncellenme: 2012.12.13 15:37 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İran'da güpegündüz gasp

İRAN'DA motosikletli 4 kişi bıçak zoruyla herkesin gözü önünde bir vatandaşı gasp etti. Yaşanan olayının ardından bıçak taşımasının suç sayılması ülke meclisinde tartışılmaya başladı.

Olay başkent Tahran'daki işlek bir caddede yaşandı. Güvenlik kameralarınca da kaydedilen olayda, binaya girmek için zili çalıp kapının önünde açılmasını bekleyen bir vatandaş gündüz vakti ve herkesin gözü önünde zor kullanarak soyuldu.

Binanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde, 4 soyguncu motosikletle adama yaklaşıyor. Soygunculardan 2'si motosiklet üzerinde beklerken 2 soyguncu zorla adamın çanta ve montunu almaya çalışıyor. Adam direnmesi üzerine soygunculardan biri bıçakla adamı tehdit ediyor. Bıçaklı soyguncu adamın kendilerini takip etmemesi için bıçakla adamın yüzünü yaralıyor. Tahran'daki hava kirliliği nedeniyle birçok kişinin kullandığı maskelerden kullanan soyguncular böylelikle kendilerinin tanınmasını da engellemiş oluyor.

Etraftakilerin olan bitene duyarsız kalışı dikkat çekiyor. Olayı gören sürücüler konuya aldırmadan yollarına devem ederken ön binadan çıkan 2 kişi de olanları seyretmekle yetiniyor.

Görüntülerin ülke medyasında geniş şekilde yansıması üzerine, bıçak taşımasın suç sayılması İran meclisindeki ilgili komisyonlarda tartışılmaya başladı. Hazırlanan teklifin iki hafta içinde genel kurula gelmesi bekleniyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.12.13 15:24 - Son Güncellenme: 2012.12.13 15:37 - HABER MERKEZİ
A