Irak'ta kuzeniyle evlenmeyi reddeden kadın vahşice öldürüldü

Irak'ta kuzeniyle evlenmeyi reddeden kadın vahşice öldürüldü

Irak'ın Bağdat kentinde Nourzan Al-Shammari adlı genç kadın, kuzeniyle görücü usulü evlenmeyi reddetmesinin ardından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Sosyal medyada ülke genelinde korkunç olay büyük tepki topladı.

2021.09.01 16:58 - Son Güncellenme: 2021.09.01 16:58 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Irak'ta kuzeniyle evlenmeyi reddeden kadın vahşice öldürüldü

Nourzan Al-Shammari adlı kadın, kuzeniyle görücü usulüyle evlenmeyi reddettiği bahanesiyle sokakta bıçaklanarak öldürüldü. Nourzan Al-Shammari, Irak'ın Bağdat kentinde işten eve yürürken başörtülü ve bıçaklı üç kişi tarafından öldürüldü. Evliliği reddeden Al-Shammari, sözde "namus cinayeti" nedeniyle öldürüldü.

Cinayetin görüntüleri Bağdat Suçla Mücadele Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Korkunç suçun görüntüleri sosyal medyada paylaşılmasının ardından ülke genelinde söz konusu olaya tepki gösterildi.

Yerel haberlere göre polis, Nourzan'ın kardeşini bıçaklı saldırıdaki şüpheli rolü nedeniyle tutukladı. İki kuzeninin ise nerede olduğu bilinmiyor.  

13 YAŞINDA ZORLA EVLENDİRİLMİŞ

Nourzan'ın zorla evlendirilmeye maruz bırakıldığı ilk evlilik olmadığı ortaya çıktı. Genç kadının çocuk yaşta kendi isteği dışında evlendiğine dair haberler de var. Yerel haberlere göre, Nourzan'ın ailesi, henüz 13 yaşındayken onu bir adamla evlenmeye zorlandığı öne sürüldü. Boşandıktan sonra ise ismi açıklanmayan amcası Nourzan'ı kuzeni olan oğluyla evlendirmeye çalışmış. Bir pastanede çalışan Nourzan'ın evliliğe rıza göstermediği bahanesiyle defalarca tehdit edildiği de kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Irak İçişleri Bakanlığı İlişkiler ve Enformasyon Direktörü Tümgeneral Saad Maan, isimleri açıklanmamasına rağmen çok sayıda şüpheliyi tutukladıklarını doğrulayan bir açıklama yaptı.

Maan, suçun faillerini bulmak için "uzmanlar ve müfettişlerden oluşan bir çalışma ekibinin" bir araya getirildiğini söyledi.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.01 16:58 - Son Güncellenme: 2021.09.01 16:58 - HABER MERKEZİ
A