Irak'ın petrolü aylardır yanıyor

Irak'ın petrolü aylardır yanıyor

Irak'ın Musul kentine bağlı en büyük nahiyesi olan Kayyara'nın terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından bölgedeki petrol kuyularında çıkan yangın 4 aydır devam ediyor. DEAŞ militanlarının bölgeyi terk ettikleri esnada patlayıcılarla imha ettikleri petrol kuyuları, itfaiye ekiplerinin gerçekleştirdiği yangın söndürme çalışmaları ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Uzun zamandır devam eden yangın nedeniyle Kayyara kasabası dumanlar altında kaldı. Fotoğrafta, kuyulardan sızan ham petrol görülüyor.

2016.11.23 09:47 - Son Güncellenme: 2016.11.23 09:48 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Irak'ın petrolü aylardır yanıyor

Irak'ın Musul kentine bağlı Kayyara kasabasında, terör  örgütü DEAŞ tarafından ateşe verilen petrol kuyularındaki yangın, yüksek  teknoloji olmadığı için 4 aydır söndürülemiyor.

Kayyara kasabasında, 10 zengin petrol kuyusunun bulunduğu bölgedeki  yangının söndürülmesi için itfaiye ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Irak'ı milyonlarca dolar zarara uğratan petrol yangını, kasaba  halkının sağlığını da tehdit ediyor. Yangın nedeniyle kasaba üzerinde siyah  bulutlar oluştu. Kasaba sakinlerinin karbondioksit soluması sebebiyle özellikle  çocukların sağlığı tehdit altında. Yerel halk son zamanlarda en çok solunum  rahatsızlığından şikayet ediyor.

DEAŞ militanları 24 Ağustos'ta kasabayı terk ederken Irak ekonomisinin  can damarlarından olan 10 petrol kuyusunu ateşe vermişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2016.11.23 09:47 - Son Güncellenme: 2016.11.23 09:48 - HABER MERKEZİ
A