"Irak'a çalışmaya gidiyorum" dedi, daha dönmedi

"Irak'a çalışmaya gidiyorum" dedi, daha dönmedi

ADANA'da 7 Nisan günü "Irak'a çalışmaya gidiyorum" diye evden çıkan 42 yaşındaki 2 çocuk babası Enver Can'dan haber alınamıyor. Irak'ta inşaatlarda sıvacılık yapan Enver Can'ın kimliği ve pasaportunun Bursa'da bulunduğunu belirten nikahsız yaşadığı iki çocuğunun annesi 38 yaşındaki Cemile Aydemir, eşinin yaşamından endişe ettiğini belirterek bulunması için yardım istedi.

2013.04.17 11:42 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:42 - Güncel
A
"Irak'a çalışmaya gidiyorum" dedi, daha dönmedi

Yaklaşık 3 yıldır belirli aralıklarla Irak'ın Erbil kentindeki inşaatlarda sıvacı olarak çalışan Enver Can, yine bir süre kaldığı Irak'tan geçen 25 Mart'ta Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'ndeki evine geldi. Nikahsız eşi Cemile Aydemir, lise birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki oğlu Kadir ve ortaokul 3'üncü sınıf öğrencisi 14 yaşındaki oğlu Yakup Can ile hasret gideren Enver Can, geçen 7 Nisan'da pasaportu ve çantasını alıp "Irak'a çalışmaya gidiyorum" diyerek evden ayrıldı.

POLİSLER HABER VERDİ

Bursa'daki Emek Polis Merkezi'nde görevli polis memurları, geçen 11 Nisan'da Cemile Aydemir'i arayarak Enver Can'a ait pasaport ve nüfus cüzdanının bir vatandaş tarafından bulunarak polis merkezine teslim edildiğini bildirdi. Telaşlanarak eşinin Irak'a gittiğini söyleyen Cemile Aydemir'i sakinleştirmeye çalışan polisler, inceleme yaparak Enver Can'ın pasaportuyla Irak'a giriş yapmadığını saptadı.

Eşinin yaşamından endişe eden Cemile Aydemir, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Enver Can'ın bulunması için başvuru yaptı. Cemile Aydemir, "Eşimden yaklaşık 10 gündür haber alamıyoruz. Eşim bana hiç yalan söylemedi. 'Irak'a gideceğim' diyerek başka yere gitmiş olamaz. Düşmanı da yoktu. Bir sorunu olsa mutlaka bilirdim. Çocuklarımla birlikte hayatından endişe ediyoruz. Ne olur bize yardımcı olsunlar. Eşimi sağ salim bize geri getirsinler" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 11:42 - Son Güncellenme: 2013.04.17 11:42 - Ramazan Acar
A