iPhone rehberiniz çöplüğe mi döndü?

iPhone rehberiniz çöplüğe mi döndü?

iPhone kişilerinizi düzenleyece sihirbazınız geldi

2013.04.15 23:19 - Son Güncellenme: 2013.04.15 23:19 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
iPhone rehberiniz çöplüğe mi döndü?

iPhone kullanmayı ve iCloud kullanmayı sevenler oldukça fazla. Ancak akıllı telefonların henüz bazı kusurları var, yeterince mükemmel değiller. En çok şikayet edilen konulardan biri de kopyası bulunan kişiler. Rehberinizde birden fazla kişi görebiliyorsunuz ve bunlarla tek tek baş etmek oldukça zorlaşıyor.

Neden kişilerin kopyası oluşuyor? Hem iPhone hem de iPad'inizde aynı iCloud adresini kullanıyorsanız hatta diğer aile bireyleri de aynı iCloud hizmetinden yararlanıyorsa ortada karışık bir kişi listesinden bahsedebiliriz. Ayrıca aynı kişinin hem emaili hem telefonu hem de adresi ayrı ayrı kişiler tutuluyor. Bu da işleri karıştıran durumlardan biri. iPhone'unuzu ne kadar severseniz sevin, bu özelliği seveni bulmak zordur.

Birkaç adımda bu soruna çözüm öneriyoruz.
Method 1 - Mac Adress Defteri
Eğer Mac'iniz varsa, fazla kişilerinizi silmek için Mac Adres defterini kullanabilirsiniz. Yine iCloud ile senkronize ettiğiniz kişileri Mac Adres Defterine atarak fazla kişileri silmeniz çok kolaylaşacak. Adres defterini açın ve ardından iCloud altındaki Tüm kişiler (All Contacts) seçeneğine tıklayın. Tüm kişilerinizi listede görebileceksiniz.Ardından Card menüsünden Look for duplicates seçeneğini tıklayın. Bu seçenek size tüm kopyası oluşmuş kişileri sıralayacak.

Eğer kopyalanmış kişiler varsa, adres defteri bunları bulacak ve size birleştirmek (merge) isteyip istemediğinizi soracak. Onayladığınızda çift isimlerden kurtulmuş olacaksınız ancak bu durum tam anlamıyla bir çözüm olmayacak. Çünkü email ve adres bilgilerinin ayrı isimlerde tutulmuş ancak aynı kişiye ait olduğu durumları adres defteri bulamıyor. Ancak neyse ki bunun için bir uygulama mevcut.

Method 2 - Smart Merge uygulaması
Çift kaydedilmiş kişilerinizden kurtulmanın ikinci yöntemi de Smart Merge Duplicate Contacts uygulaması. Uygulama 99 cent fiyatla indirilebiliyor ve kesinlikle parasına değdiğini söyleyebiliriz. Tüm mümkün olasılıkları arayıp silmekten ya da birleştirmekten ve bunun oluşturacağı zaman kaybından sizi kurtaracak.

Uygulama genel olarak aynı isimdeki, aynı numara, aynı email ve adresteki kişileri, isimsiz, numarasız verileri getirerek kolayca düzenleme yapmanızı sağlıyor. Uygulamanın genel görünümü aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi. Ayrıca uygulamayı indirmek için burayı tıklayın.

Duplicate Phones seçeneği size çift verileri getirecek. Seçtiğiniz iki seçeneği birleştirme ya da düzenleme olmak üzere iki seçenek karşınıza çıkacak.

Force Merge 2 Contacts seçilen verileri birleştirir ve Edit 2 Simultaneously ise istediğiniz gibi düzenlemenizi sağlar. Birleştirilmiş bilgileri üzerlerine tıklayarak görebiliyor ve düzenleme yapabiliyorsunuz.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.04.15 23:19 - Son Güncellenme: 2013.04.15 23:19 - HABER MERKEZİ
A