iPhone 5S'in fotoğrafı göründü

iPhone 5S'in fotoğrafı göründü

Apple'ın merakla beklenen yeni iPhone modeli iPhone 5S'in sızıntıları devam ediyor.

2013.07.17 17:38 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:38 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
iPhone 5S'in fotoğrafı göründü

 

Teknoloji devi Apple'ın yeni iPhone modelleri iPhone 5S ve ucuz iPhone'u yakın bir zaman sonra kullanıcıların beğenisine sunması bekleniyor. Şimdiye kadar Apple cephesinden bu cihazların çıkış tarihine yönelik bir açıklama gelmese de bu cihazlar gelen raporlara göre daha önce olduğu gibi yılın Eylül-Ekim döneminde tanıtılacak. Yani her geçen gün yeni iPhone modellerinin tanıtımına biraz daha yaklaşıyoruz. Hal böyle olunca daha önce de sık sık gördüğümüz gibi iPhone sızıntılarının sayısı da artıyor.

Son olarak geçtiğimiz gün ucuz iPhone modelinin görüntüsüne dair haberler ortaya çıkmıştı. Şimdi ise iPhone 5S ile ilgili birkaç görüntü ortaya çıktı ve bazı özellikleri sızdırıldı. Bu gelen son bilgilere göre iPhone 5S'in özellikle grafik performansının ve kamerasının önemli derecede güçlendiği görülüyor. Belirtilene göre 4.0 inç büyüklüğünde ve 1136 x 640 piksel çözünürlüğünde bir IGZO tabanlı Retina ekrana sahip olacak iPhone 5S, çift çekirdekli saat hızı daha yüksek A6 işlemci ile gelecek.

Grafik anlamında ise dört çekirdekli PowerVR SGX544MP4 GPU bulunduran iPhone 5S'in bu grafik işlemcisinin üç çekirdek daha az versiyonunun şu an piyasadaki üst seviye birçok mobil cihazda kullanıldığını görüyoruz. Öte yandan 2GB RAM ise bu dört çekirdekli GPU'su ile birlikte iPhone 5S'in işlemcisine yardımcı olacak. Bunun yanında 12MP değerinde bir kamera bulunduracak olan iPhone 5S'in bu kamerası çift LED flaş bulunduracak.

Tahmin edebileceğiniz üzere iOS 7'yi çalıştıracak olan cihaz, NFC teknolojisini de barındıracak. Bu özelliklere bakıldığında(eğer doğruysa) iPhone 5S özellikle grafik işlemci anlamında çıtayı bir hayli yukarılara taşıyacak. Tabii cihazda belirtilen 12MP kameranın çift LED flaşla desteklenmiş olması da oldukça iyi bir özellik. Çünkü bu çift LED flaş iPhone 5S'in kamerasının gece çekimlerinde en üst düzeyde performans sunmasını sağlayacak. Tüm bunların yanında cihazın tasarım anlamında pek bir değişikliğe uğraması beklenmiyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.07.17 17:38 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:38 - HABER MERKEZİ
A