iPhone 5S bu özelliklerle mi geliyor?

iPhone 5S bu özelliklerle mi geliyor?

Apple'ın yakın analisti iPhone 5S'i böyle yorumladı!

2013.08.17 09:59 - Son Güncellenme: 2013.08.17 09:59 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
iPhone 5S bu özelliklerle mi geliyor?

Yeni iPhone'un tanıtımına günler kala gelen sızıntılar ve iddialar hızını korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde 10 Eylül'de gelmesi beklenen yeni iPhone 5S'in hangi özelliklerle geleceği ise henüz netlik kazanmasa da gelen iddiaların birleştiği ortak noktalar bulunuyor. İnternette yer alan dedikoduların ve ardı arkası kesilmeyen iPhone haberleri teknoloji severleri bıktırmış durumda.


Gelen dedikodulara bir son niteliğinde geçtiğimiz saatlerde yakın analist KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo bir takım iPhone 5S özellikleri yayınladı. Ortaya çıkan özelliklerin muhtemel iPhone 5S'in kendisine ait olma olasılığı çok yüksek görünüyor. 1 GB RAM kullanılacağı iddia edilen iPhone 5S'in önceki iPhone sürümlerinde olan LPDDR2 yerine LPDDR3 RAM teknolojisini kullanacağı gelen ilk detaylar arasında göze çarpıyor.  A7 çipini barındıracak donanımıyla yeni nesil iPhone 5S işlemcisi rakipleri kadar güçlü olmasa da iOS gibi stabil bir işletim sisteminde oldukça uygun seviyede çalışabilecek.

Apple'ın genel politikası haline gelen işlemci gücünün yüksek seviyelerde olmaması, iOS'un stabilliğinden kaynaklanıyor. Çok üst seviyede işlemciler gerektirmeyen sistem, iOS 7 ile birlikte muhteşem bir deneyim sunacağa benziyor. Detaylar için yayınlanan aşağıdaki resim yeni nesil iPhone'un özelliklerini toplu olarak iddialı bir şekilde sunuyor.

Android ekosisteminde bir çok donanım üreticisinin geçtiği eşsiz NFC dünyası, Apple'ın geçmek istemediği, direnmeye devam ettiği noktalardan birisi. İddialara göre Apple'ın yaklaşık 1 yıldır variz bir şekilde uzak durduğu bilinen NFC teknolojisi yeni nesil iPhone 5S'de de gelmeyecek. Günümüzde çok büyük bir kullanım alanına sahip olmayan NFC teknolojisi gelecek vaad eden projeler arasında yer alıyor. Apple'ın henüz net bir şekilde kestiremediğimiz NFC teknolojisini kullanmak istememesi kafalarda akıllı soru işareti bırakmaya devam edecek.

Kuo'ya göre bir diğer iddia yeni sistem iOS 7'nin renkli arayüzünün yeni nesil iPhone'larda yer bulacağı, iPhone 5S'in iOS 7'den esinlenerek dış tasarımının son kullanıcıya yönelik çeşitli renk kartelalarıyla sunulacağı arasında yer alıyor. Önümüzdeki günlerde iddiaların çürüyeceği lansman gününü iple çekiyoruz.
Sizce yakın analist Ming-Chi Kuo ne kadar doğru? Yorumlarınızı bekliyoruz!
 


KAYNAK : Teknolojioku.com 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.08.17 09:59 - Son Güncellenme: 2013.08.17 09:59 - HABER MERKEZİ
A