'İpekböceği' Türkiye'nin gündeminde

'İpekböceği' Türkiye'nin gündeminde

Bakanlar, milletvekilleri, valiler, kaymakamlar, üniversite rektörleri, savcılar ve işadamlarından oluşan Dostlar Meclisi, Bursa buluşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üretilen yerli tramvay 'İpekböceği'ne hayran kaldı.

2013.04.07 13:14 - Son Güncellenme: 2013.04.07 13:21 - Bursa Bölge
A
'İpekböceği' Türkiye'nin gündeminde

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun onursal başkanlığında Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş önderliğinde kurulan ve koordinatörlüğünü gazeteci Sami Özey'in yaptığı Dostlar Meclisi üyeleri Bursa'da buluştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Şahabettin Harput, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, eski bakanlardan Ali Coşkun, İstanbul Vali Yardımcısı Hayrullah İbrahim Sun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı ile İstanbul ve Bursa'dan işadamları katıldı.
Bursa'yı geleceğe taşıyoruz
Türkiye'de politika, sanayi, sanat, spor, eğitim ve basın camiasının önde gelen isimlerine Bursa'da hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmeti ibadet aşkıyla sürdürdüklerini belirterek, Büyükşehir tarihinde 20 yılda yapılan yatırımları 4 yıla sığdırdıklarını söyledi. Yaklaşık 14 milyonluk nüfusu ile İstanbul'un Bursa için büyük önem taşıdığı ifade eden Başkan Altepe, İstanbul'a daha da yaklaşabilmek için her türlü yatırımı hayata geçirdiklerini vurguladı. Sadece Bursalıların değil, İstanbulluların da yoğun talepleri üzerine 2,5 ay önce BUDO ile deniz seferlerini başlattıklarını kaydeden Başkan Altepe, bu kadar kısa zamanda 70 bin yolcuyu aştıklarını ve ay sonuna kadar 100 bin yolcu hedefine ulaşacaklarını vurguladı. Yine Bursa İstanbul arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağı seferlerinin de ilk günden itibaren yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Altepe, her gün binlerce kişinin karşılıkları olarak girip geldiği İstanbul'a ulaşımın artık dakikalarla sınırlı hale geldiğine değindi. Geleceğin Bursa'nı imar etmek adına kararlı adımlar atmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Altepe, planlarda olmasına rağmen uygulamada bulunmayan yolların bu dönem ortaya çıktığını, mahallelerinin sosyal donatı alanı ve parklara bu dönem kavuştuğunu kaydetti.

'İpekböceği'ne övgü
Başkan Altepe, sunumunda Bursa'nın sanayideki gücünü de en iyi şekilde değerlendirdiklerini, Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayının tüm testlerden geçerek ihalelere katılma hakkını elde ettiğini vurguladı. Başkan Altepe, yerli tramvayı üreten firmanın, bu kadar kısa zamanda yabancı partnerlerle anlaşma yaptığını ve İtalya'nın hızlı tren altyapısının seri üretimine Bursa'da başlanacağını kaydetti. Yerli tramvay üretimi projesini alkışlarla destekleyen davetliler, ipekböceğini raylarda test etme imkanı da buldu. Proje koordinatörlüğünü yürüten Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın, 'İpekböceği'nin teknik özelliklerini, Burulaş test pistindeki tramvayda anlattı. Türkiye'nin ilk yerli tramvayı ile kısa bir yolculuk yapma imkanı da bulan Dostlar Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve üretimi gerçekleştiren firmayı kutladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.07 13:14 - Son Güncellenme: 2013.04.07 13:21 - Zeynep Çelik
A