İnternette ne yapıyoruz?

İnternette ne yapıyoruz?

Yapılan bir araştırmada insanların internette gerçekten neler için zaman harcadığını ortaya çıkardı. 25 milyon internet kullanıcısını davranışlarını inceleyen uzmanlar en çok sosyal medyada zaman harcandığını belirtti.

2013.04.17 17:01 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:01 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
İnternette ne yapıyoruz?

Uzmanlar dünya çapında insanların internette ne yaptıklarını araştırdı. Araştırma sonunda internet kullanıcıların üçte birinin sosyal ağ sitelerinde zaman geçirdiği ortaya çıktı. Uzmanlar 25 milyon internet kullanıcısının davranışlarını analiz etti. Yapılan incelemede internet kullanıcılarının önemli bir bölümü sosyal medya, eğlence ve alışveriş sitelerinde zaman harcadıkları tespit edildi.


2012'nin verilerine göre İngiltere'de internet kullanıcılarının yüzde 10'u online alışveriş yaptı. Bu ABD'de yüzde 9, Avustralya'da yüzde 6. Noel döneminde İngiltere'de 370 milyon saat alışverişe ayrıldı. Bu diğer ayların ortalamasından yüzde 24 daha fazla.

Avustralya'da 2012'de insanların bütün zamanlarının yüzde 6'sını internette geçirirken, İngiltere'de yüzde 5 ve ABD'de yüzde 4 olarak belirlenmişti.

Araştırmada Amerikalıların sosyal medya bağımlısı olduğu ortaya çıktı. İngiltere'de her bir saatte 13 dakika sosyal ağ ve forum sayfası kullanılıyor. 9 dakika eğlence ve 6 dakika alışveriş sitesi kullanılıyor. Kuzey Amerika'da sıralama aynı şekilde devam ediyor. ABD'de 16 dakika sosyal medya, 9 dakika eğlence ve beş dakika alışveriş sitelerinde zaman harcanıyor.

Avustralya'da ise 14 dakika sosyal ağ siteleri, 9 dakika eğlence ve dört dakika alışveriş siteleri ziyaret ediliyor.

Experian Marketing Services'ten dijital pazar yöneticisi olarak görev yapan James Murray "Online manzara sürekli olarak değişiyor ve değişik coğrafi bölgelerde tüketicilerin davranışlarında bazı keskin değişiklikler görülüyor. 3G ve 4G mobil internet bağlantılarının yükselmesi ile hareker daha da arttı" dedi. Murray pazarlama kampanyaalrını planlarken bu değişiklikleri göz önünde bulundurmak gerektiğinin altını çizdi. 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.04.17 17:01 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:01 - HABER MERKEZİ
A