İnternette çocuk istismarı alarmı!

İnternette çocuk istismarı alarmı!

Avrupa Birliği ve ABD'nin başkanlığında "Çocukların İnternet Ortamında Cinsel istismarına Karşı Küresel İttifak" zirvesinin 2'ncisi Eylül ayında Amerika'nın başkenti Washington'da 54 ülkenin katılımıyla yapıldı.

2014.12.08 07:50 - Son Güncellenme: 2014.12.08 07:51 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
İnternette çocuk istismarı alarmı!

 Türkiye'nin müsteşar düzeyinde katıldığı zirve dönüşü İçişleri Bakanlığı alınacak tedbirleri valiliklere gönderdiği genelgeyle duyurdu. Yapılacak işler 4 ana hedef etrafında şekillendirildi.


4 ANA HEDEF VAR

Bakanlık alınacak önlemleri şu 4 ana hedef etrafında uygulanacağını açıkladı.

1-Mağdurların tespit edilmesi ve bunlar için gereken yardım ve korumanın sağlanması konusunda çabaların artırılması.

2-internet ortamında çocukların cinsel istismarı olaylarının soruşturulması ile suçluların belirlenmesi ve yargılanması konusunda çalışmaların artırılması

3-Çocukların internetteki faaliyetleri ile ilgili tehlikelere ve cinsel amaçlı olarak kandırılmalarına yönelik eylemlere karşı  bilincin artırılması

4-İnternet ortamında çocuk pornografisine erişebilirliğin mümkün olduğunca azaltılması ve istismara uğrayan çocukların yeniden mağdur edilmelerinin önlenmesi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2014.12.08 07:50 - Son Güncellenme: 2014.12.08 07:51 - HABER MERKEZİ
A