İnternete girerken kimlik belirlenecek!

İnternete girerken kimlik belirlenecek!

İnternet sistemine uygulanacak yeni projeyle, internete girerken kullanıcıların kimlikleri belirlenecek

2014.12.06 19:37 - Son Güncellenme: 2014.12.06 20:20 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
İnternete girerken kimlik belirlenecek!

İran Ulaştırma Bakanı Mahmud Vaizi, internet sistemine  uygulanacak projeyle, kullanıcıların internete girmeden önce kimliklerinin tespit  edileceğini açıkladı.


Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, Vaizi, başkent Tahran'da  düzenlediği basın toplantısında, ülkede internet kullanıcılarının kimliklerinin  tanımlanması için yeni bir projenin uygulanacağını belirtti.

Vaizi, proje sayesinde internet kullanıcılarına telefon numarası gibi  internet numarası verileceğini belirterek, "Bu uygulama, iletişim araçlarının  şeffaf kullanılmasında yeni bir yöntem. Şu anda söz konusu projenin altyapısı  oluşturuluyor. Bu uygulamayla izinsiz internet kullanımını ve dolandırıcılığı  önlemeyi hedefliyoruz. İnternet kullanıcıları telefon kullanıcıları gibi internet  numarasına sahip olacak. Bu uygulamayla kullanıcıların gizliliğini ihlal etme  niyetinde değiliz" dedi.

Siber Yüksek Konseyi'nde, e-devlet sistemlerinin geliştirilmesi için  Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından imzalanan yol haritasını hatırlatan Vaizi,  bu kapsamda oluşturulacak milli internet ağının ülkenin ihtiyacı olduğunu ve  çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti. 

Kaynak: Takvim

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2014.12.06 19:37 - Son Güncellenme: 2014.12.06 20:20 - HABER MERKEZİ
A