İnternet üzerinden altın alışverişine dikkat! (ÖZEL HABER)

İnternet üzerinden altın alışverişine dikkat! (ÖZEL HABER)

Birçok vatandaş internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. İnternet aracılığıyla altın alımı da oldukça yaygınlaşmış durumda. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, "Altınları güvendiğiniz kuyumculardan birebir giderek satın alın. Kişi internetten altın alışverişi yapmamalı ve kart bilgilerini vermemeli" dedi.

2020.11.30 08:58 - Son Güncellenme: 2020.11.30 10:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İnternet üzerinden altın alışverişine dikkat! (ÖZEL HABER)
03:40 İnternet üzerinden altın alışverişine dikkat! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

İnternet üzerinden altın alışverişine dikkat! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Pandemi sürecinde virüsten korunmak isteyenler dışarı çıkmayı tercih etmiyor.

Birçok vatandaş bu yüzden tüm alışverişini internet üzerinden yapıyor.

Yatırım yapmaya devam eden vatandaşlar da altın alım satımını internet üzerinden gerçekleştiriyor.

"SANAL ÂLEMDE BU TÜR ALIŞVERİŞLERE KESİNLİKLE KARŞIYIM"

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, "Vatandaş dolandırılmamak için öncelikle internetten altın alışverişi yapmamalı. İnternet ağını kullanan firmalar mevcut. Altın bir resmiyettir ve pek fazla güvene dayalı bir şey oluşmuyor bu konuyla ilgili. Bir alışveriş sitesinde Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri "fırsat günü" adı altında yarım altınla ilgili bir bilgilendirme yapmış. Şimdi burada alışverişteki kazançtan ziyade, biraz reklam gibi oluyor. Ben bunu yapan firmayla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca işin içerisinde kandırma olduğunu da düşünmüyorum. Bunların sadece reklama dayalı o sistemin içerisinde yer aldıklarını beyan eden bir yapı olduğunu düşünüyorum. Ama altın konusunda fiyatların bu kadar yükselmesiyle beraber biraz düşük ayar ve sahte altın diye adlandırdığımız altınlar bazı siteler üzerinden satılıyor. Hatta son yapılan işlemlerde bunlarla ilgili suç duyusunda bulunan vatandaşlar var. Altınları güvendiğiniz kuyumculardan birebir giderek satın alın. Kişi internetten altın alışverişi yapmamalı ve kart bilgilerini vermemeli. Ben kendim banka işlemleri yaparken bile çok dikkat ediyorum. Sanal âlemde bu tür alışverişlere kesinlikle karşıyım" şeklinde konuştu.

"ALTIN GÖRDÜĞÜ GÜNÜ TEKRAR GÖRÜR"

Altının son dönemdeki düşüşünü değerlendiren İsa Altıkardeş, "Altını nereden alırsanız alın, gördüğü fiyatın üstüne çıkacaktır. Faiz artırımı oldu. Biraz yükselme ve düşme oldu. En dibi ve zirvesi neresidir kimse bilemez. Faizler arttı, altın düştü. Normalde ters bir etki yaptı ama bunu dediğim gibi faiz tetikledi. Şu an olan fiyatlar bence iyi. Yüzde 2 ihtimal biraz daha düşme ihtimali var. Altın gördüğü günü tekrar görür. Sonra 460, 455 sularında tekrar gezinir ama sonra bu bandı kırar" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.30 08:58 - Son Güncellenme: 2020.11.30 10:19 - HABER MERKEZİ
A