İnternet haber sitelerinin çalışanlarına eğitim verilecek

İnternet haber sitelerinin çalışanlarına eğitim verilecek

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) bünyesinde kurulan Basın Akademisi'nde internet haber sitelerinin çalışanlarına gazetecilik eğitimi verilecek.

2013.11.28 18:10 - Son Güncellenme: 2013.11.28 18:11 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İnternet haber sitelerinin çalışanlarına eğitim verilecek


İYAD tarafından geliştirilen projeyle temel gazetecilik eğitiminin yanı sıra internet yayıncılığı, haber yazma teknikleri ve internet hukuku gibi başlıklar altında online hizmet içi eğitim programının başladığı duyuruldu. Projeyle ilgili açıklamada bulunan İYAD Genel Başkanı Tayfun Sırman, Türkiye'de haber okuma alışkanlığının internet haber sitelerine yönelik değişim gösterdiğini dile getirdi. Sırman, internet yayıncılığının habercilik açısından hukuki bir zemine oturtulamadığını, internet haber sitelerinde çalışanların gazeteci sayılmadığını söyledi.
"Basın Akademisi internet haberciliğinin gelişimine katkıda bulunurken, nitelikli haber ve içeriklerin oluşturulmasına da katkı sağlayacaktır"  diyen Sırman, "Basın Akademisi'nin vermeye başladığı eğitimlerden Türkiye'nin dört bir yanındaki üyelerimiz faydalanabilecek. Eğitimi tamamlayanlara Basın Akademisi sertifikası verilecek" şeklinde konuştu.
Hedeflerinin haberi okuyucuya anlaşılır biçimde sunan, nitelikli yayın yapan ve gazeteciliğin temel ilke ve sorumluluklarını benimsemiş internet haber sitelerinin sayısını arttırmak olduğunu ifade eden Sırman, Basın Akademisi'ne kayıt olmak isteyen habercilerin iyad.org.tr ve basinakademisi.org adresinden müracaat edebileceklerini sözlerine ekledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.11.28 18:10 - Son Güncellenme: 2013.11.28 18:11 - HABER MERKEZİ
A