Instagram'ın bu sefer ki hedefi dolandırıcılar değil çapkınlar oldu!

Instagram'ın bu sefer ki hedefi dolandırıcılar değil çapkınlar oldu!

Instagram gözden geçir özelliği sosyal medyada binlerce paylaşıma sebep oldu. Meta çatısı altında faaliyet gösteren Instagram'da dolandırıcılar için çıkarılan gözden geçir özelliği çapkın Instagram kullanıcılarını da etkiledi. Instagram'da çok fazla kişiye DM gönderen ve takip eden kullanıcılar için de gözden geçir ibaresi çıkıyor. Bu özellik dolandırıcılar için çıkarılmış olsa da sosyal medyada farklı paylaşımlara ve mizaha sebep oldu.

2023.12.15 15:16 - Son Güncellenme: 2023.12.15 15:33 - Medya - HABER MERKEZİ
A
Instagram'ın bu sefer ki hedefi dolandırıcılar değil çapkınlar oldu!

Instagram'ın çıkardığı yeni özellik sosyal medyada kafa karışıklığına sebep oldu. Instagram'da gelen takip isteklerinin yanında artık gözden geçir diye bir ifade yer alıyor. Dolandırıcılara karşı geliştirilen yeni güvenlik önlemiyle birlikte; şüphe çeken profiller bir başka kullanıcıya takip isteği gönderdiğinde artık bu durum fark edilebilecek.

INSTAGRAM GÖZDEN GEÇİR ÖZELLİĞİ ÇAPKIN ERKEKLERİ ETKİLEDİ

Instagram'da artık şüphe çeken profiller takip isteği gönderdiğinde yanından "Onayla" yerine "Gözden geçir" ibaresi yer alacak. Dolandırıcılar için geliştirilen Instagram özelliği, sürekli farklı kişilere DM atan ve takip isteği gönderen erkek kullanıcılar etkiledi.

Kullanıcılar "Gözden Geçir" butonuna tıkladığında ise "Olası dolandırıcılıkları fark et. Dolandırıcılıklar genellikle tanımadığın kişilerden gelen takip veya mesaj istekleriyle başlar. Para veya kişisel bilgilerini isteyen kişilere karşı dikkatli ol'' uyarısıyla karşılaşıyor.

Hürriyetin haberine göre; Instagram'ın dolandırıcılara karşı geliştirdiği güvenlik önleminin bu denli dikkat çekmesinin sebebi ise çapkınları da ifşalıyor oluşu. Zira önüne gelene mesaj atıp takip isteği gönderen çapkınlar da filtreye takılıyor ve takip isteklerinin yanında "Gözden Geçir" butonu bulunuyor.

Kullanıcılar kendilerine takip isteği gönderen erkeklerin listesinde sık sık "Gözden geçir" ifadesine rastlayınca bunu Twitter (X)'da paylaştı.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2023.12.15 15:16 - Son Güncellenme: 2023.12.15 15:33 - HABER MERKEZİ
A