İngiltere'yi ayaklandıran olay

İngiltere'yi ayaklandıran olay

İngiltere'de elinde bıçakla Buckingham Sarayı'na girmeye çalışan bir kişi polisin müdahalesi sonucunda kıskıvrak yakalandı.

2013.10.14 21:40 - Son Güncellenme: 2013.10.14 22:34 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İngiltere'yi ayaklandıran olay

 

İngiltere'de elinde bıçakla Buckingham Sarayı'na girmeye çalışan 44 yaşındaki bir kişi polisin müdahalesi sonucunda tutuklandı.

Saldırganın Buckhingam Sarayı'nda Kraliçe'nin konağına girmeyi amaçladığı belirtildi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Londra'daki resmi konutu Buckingham Sarayı'na girmek isteyen kişi gözaltına alındı.

Scotland Yard polis servisinden yapılan açıklamada, 44 yaşındaki şüphelinin pazartesi öğleden önce yerel saatle 11:30 civarında sarayın kuzey kapısından girmek istediği ve gözaltına alındığı belirtildi.

Üzerinde yapılan aramada bir bıçak ele geçirilen şüphelinin, "koruma altındaki alana izinsiz girme" şüphesi ve "tehlikeli silah bulundurması" nedeniyle Londra'daki bir polis karakoluna götürüldüğü ve gözaltında tutulduğu kaydedildi.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada da Kraliçe'nin olay sırasında sarayda olmadığı ifade edildi.

Geçen ay, iki kişi daha saraya girmeye çalışmış ve gözaltına alınmıştı. Saraydaki son güvenlik ihlali 1982 yılında olmuştu. 30 yaşındaki işsiz ve dört çocuk babası Michael Fagan, sarayın duvarlarındaki borulardan tırmanarak Kraliçe'nin yatak odasına kadar girebilmişti. Olay sırasında uykuda olan Kraliçe, uyanarak Fagan'ın yatak ucunda oturduğunu görmüş ve Fagan gözaltına alınana kadar kendisiyle sohbet etmişti.

Geçen yıllar boyunca birkaç akıl hastasının ve tabloid gazetecisinin de Buckingham Sarayına gizlice girmeye çalıştıkları biliniyor.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.14 21:40 - Son Güncellenme: 2013.10.14 22:34 - HABER MERKEZİ
A