İngiltere, Türkiye'yi 'kırmızı listeden' çıkardı ama karantinadan çıkarmadı!

İngiltere, Türkiye'yi 'kırmızı listeden' çıkardı ama karantinadan çıkarmadı!

İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarma kararı sevinç yaratmıştı ancak Türkiye'den gelenler için 10 günlük karantina zorunluluğunun devam edeceği, sadece otel zorunluluğunun kaldırıldığı ortaya çıktı.

2021.09.18 15:03 - Son Güncellenme: 2021.09.18 15:15 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İngiltere, Türkiye'yi 'kırmızı listeden' çıkardı ama karantinadan çıkarmadı!

Yeni kararla birlikte İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı ancak, karantinadan çıkamadı. Türkiye'de aşı olan yolcuların İngiltere'de 10 günlük karantinaya girecek. 

Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu'nun yaptığı açıklamaya göre iki doz aşısını Türkiye'de olanlar; Birleşik Krallık, ABD, AB veya EFTA üyesi ülkelerde aşı yaptırmadıkları için İngiltere'de kalacakları ikamet adreslerinde 10 gün süreyle karantinaya girecek. Ayrıca İngiltere'ye girişlerinden itibaren 48 saat içinde bir PCRT testi yaptıracak. Karantinanın 8. gününden itibaren ikinci bir PCR test sonucu daha ibraz etmeleri gerekecek. 

Bu düzenlemeyle Türkiye'den gelenlerin otelde karantinaya girme zorunluğu kalkmakla birlikte kalacakları ikamet adreslerinde 10 gün boyunca karantinaya girmeleri gerekecek. 

Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamada da İngiltere'nin kararıyla ilgili bilgilendirme şöyle:

İngiltere'nin uluslararası seyahatlere ilişkin trafik ışıkları sisteminde 17 Eylül günü yapılan gözden geçirmeyle Türkiye 22 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kırmızı listeden çıkarılmıştır.

Buna göre,

- Ülkemizden İngiltere'ye seyahat, Birleşik Krallık (BK) vatandaşı olmayanlar ve BK'da oturum izni olmayanlar için de mümkün hale gelecektir.

- Ülkemizden gelen yolcular için zorunlu otel karantinası uygulaması kaldırılacaktır.

- Ülkemizden İngiltere'ye seyahatlerde, seyahatten önceki son 72 saat içinde yaptırılmış, negatif PCR testi sonucu ibraz etmek gerekecektir.

- Her iki doz aşısını BK, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takip eden iki gün içerisinde test yaptırmaları yeterli olacaktır.

- Her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlar (ülkemizde yapılan aşılar da halen bu kategoridedir) ile henüz aşılarının her iki dozunu da yaptırmamış olanların ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri ve ülkeye girişlerini takip eden 48 saat içerisinde bir PCR testi ve karantinanın 8. gününden itibaren ikinci bir PCR testi sonucu ibraz etmeleri gerekecektir.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.18 15:03 - Son Güncellenme: 2021.09.18 15:15 - HABER MERKEZİ
A