İngiltere değişikliğe gitmedi

İngiltere değişikliğe gitmedi

İngiltere Merkez Bankası'nın Haziran ayı Para Politikası Komitesi toplantı tutanaklarına göre Komite, faiz oranlarının ve parasal genişlemenin değiştirilmemesi yönünde karar aldı.

2013.07.17 12:09 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:09 - Ekonomi
A
İngiltere değişikliğe gitmedi

İngiltere Merkez Bankası'nın Haziran ayı Para Politikası Komitesi toplantı tutanaklarına göre Komite, faiz oranlarının ve parasal genişlemenin değiştirilmemesi yönünde karar aldı. Faizlerin değiştirilmemesi ve tahvil alımının artırılmaması kararları PPK'nın 9 üyesinin oybirliği ile alındı.

İngiltere Merkez Başkanlığı görevine getirilen Carney, katıldığı ilk PPK toplantısında politikanın değişmemesi yönünde oy kullandı. Önceki toplantılarda BOE eski başkanı King ile birlikte varlık alım miktarının artırılması yönünde oy kullanan Fisher ve Miles bu taleplerinden vazgeçtiler.

PPK'nın bazı üyeleri parasal genişlemenin artırılması için varlık alımlarına ihtiyaç olup olmadığının, parasal genişlemenin fayda ve maliyetlerinin Ağustos ayı toplantısında değerlendirileceğini ifade ettiler.

BOE üyelerinin 3'e bölündüğünü, bir kısmının parasal genişlemeye ihtiyaç olmadığına, bir grubun ise parasal genişlemenin daha fazla devam etmesine açık olduklarını belirten PPK, ancak şu anda bu yönde bir ihtiyaç olmadığını vurguluyorar.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.07.17 12:09 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:09 - Ramazan Acar
A