İngilizler Cüneyt Çakır'ı topa tuttu!
Türkiye'deki kötü performansını Avrupa'ya taşıyan Çakır, Barçalı futbolcuların sahte düşüşlerine göz yumdu. Skandal kararlara dayanamayan Mesut Özil bile ağır tepki gösterdi.
2016.02.25 09:45 - Son Güncellenme: 2016.02.25 09:45 - Spor - HABER MERKEZİ
Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçında Barcelona'nın Arsenal'ı deplasmanda 2-0 yendiği karşılaşmaya hakem Cüneyt Çakır damga vurdu. Verdiği hatalı kararlarla maçın önüne geçen Çakır, İngiliz taraftarları çıldırttı. Hatta taraftarların küfürlü tepkileri yayıncı kuruluş TRT mikrofonlarına kadar ulaşınca 65'ten sonra maçın anlatımı Ankara'dan gerçekleştirildi. Skandal kararlara isyan edenlerden birisi de Arsenal'ın Türk asıllı Alman yıldızı Mesut Özil oldu. Dani Alves ve Pique'nin müdahalesiyle yerde kalan Mesut, Çakır'dan kart bekledi. Kart çıkmayınca Türkçe sinkaflı küfretti. Bu anlar kameralara yansıdı.
Pique kart için kandırdı
Barcelonal ı futbolcuların sahte düşüşlerine kananÇakır, İspanyol basınının iddiasına göre 3 sarı kartlıPique'nin bir sonraki turu düşünerek aldığı kartta aldatmacayı da çözemedi.
Tam bir hayal kırıklığı
İngiliz basını da Cüneyt Çakır'ı yerden yere vurdu.The Telegraph Gazetesi, Arsenal futbolcularınınBarcelona karşısında Cüneyt Çakır'ın kararları yüzünden hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Daily Mail ise Cüneyt Çakır'a hakem notu olarak 10 üzerinden 5.5 gibi
çok düşük bir derece verdi.
MIKE DEAN BENZETMESi
İngilizler'in eleştiri bombardımanına tuttuğu Cüneyt Çakır, Ada'da gündem oldu. Çakır'a Arsenaltaraftarlarının en sevmediği hakemler arasında yer alanMike Dean benzetmesi yapıldı. Metro GazetesiÇakır'ın İngiliz hakem Mike Dean'in kılık değiştirmiş hali olduğunu manşete taşıdı. "Arsenal taraftarı,Cüneyt Çakır'ın Mike Dean'in kılık değiştirmiş hali olduğunu düşünüyor" diye yazdı.