İngiliz medyası Marmaris'e akın etti

İngiliz medyası Marmaris'e akın etti

Marmaris'te 17 yaşındaki İngiliz turistin 20 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve çıplak halde bulunması İngiliz medyasında da geniş yer buldu, bazı İngiliz televizyonları ilçeye gelerek olayla ilgili haberler yapmaya başladı.

2013.06.29 16:41 - Son Güncellenme: 2013.06.29 16:41 - Güncel
A
İngiliz medyası Marmaris'e akın etti

 

İngiliz turist Dwaine Ward'ın ilçe merkezindeki bir bahçede ağır yaralı olarak bulunmasıyla ilgili haberler Türk medyasının yanı sıra İngiliz basının da dikkatini çekti. Marmaris'e gelen İngiltere'nin ITV News kanalının haber ekibi, ilçede görev yapan gazetecilerle olayla ilgili röportajlar yaptı.

ITV News Muhabiri Gregg Easteal, olayı araştırmak için geldiklerini belirterek, yaşanan olayın İngilizleri çok üzdüğünü ancak turizm açısından bir olumsuzluğa neden olacağını düşünmediğini söyledi. Easteal, genç bir çocuğun tatildeyken başına böyle bir olayın gelmesinin İngiltere'de büyük yankı uyandırdığını kaydetti.

Pazartesi günü taburcu olacak

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğum bakım ünitesinden çıkartılan turistin bir aksilik olmazsa pazartesi günü taburcu edileceğini bildirdi.

Turistin babasının da İngiltere'den geldiğini anlatan Çakmak, "Hastanın annesi ve kardeşi zaten yanındaydı. Marmaris Kaymakamız ve Emniyet Müdürümüz aileyi ve hastayı iki kez ziyaret etti. Konuyla yakından ilgilendiklerini ve zanlıların yakalanarak tutuklandığı haberini verdiler. Ayrıca İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosluğu da olayı ilk gününden beri takip etti ve davada kendilerini temsil edebilecek İngilizce bilen avukatların listesini
aileye verdi" dedi.

Tepe Mahallesi 50. Sokak'ta 25 Haziran'da sabah erken saatlerde bahçe içerisinde bir kişinin yerde hareketsiz şekilde yattığı fark eden vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber vermiş, bıçakla yaralanmış ve üzerinde giysileri olmayan kişinin bir süre önce ilçeye tatile gelen İngiliz uyruklu Dwaine Ward olduğunu belirlenmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan A.D ve İ.A. "Yağma, adam öldürmeye teşebbüs ve cinsel saldırı" iddialarıyla tutuklanmıştı. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 16:41 - Son Güncellenme: 2013.06.29 16:41 - boş7
A