İngiliz basını Türkiye'deki seçimleri manşetine taşıdı

İngiliz basını Türkiye'deki seçimleri manşetine taşıdı

İngiltere'de dağıtılan iki ciddi gazete Financial Times ve International New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin ezici başarısını manşete taşıdı.

2015.11.02 14:22 - Son Güncellenme: 2015.11.02 14:22 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İngiliz basını Türkiye'deki seçimleri manşetine taşıdı

FT, "Türkiye'nin iktidardaki partisi süpürüp geçerken Erdoğan'ın büyük başarısı" manşetli haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ön plana çıkarttı.

Avrupa'da her yerde dağıtılan "International New York Times birinci sayfadaki "Türk oyları iktidar partisinin iktidarını geri getirdi" manşetli haberinde zaferi coşkuyla kutlayan AK Partili seçmenlerin fotoğrafını büyüterek kullandı. Haberde seçim sonuçlarının "Kürtlere karşı sert bir politika" izledikten sonra Erdoğan'ın geri dönüşünü garantilediğinin altı çizildi.

Seçim sonuçlarıyla Erdoğan'ın politik hakimiyetinin sürdüğüne dikkat çeken yazıda, seçimlerin yeni bir tek parti dönemini geri getirdiği belirtildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.11.02 14:22 - Son Güncellenme: 2015.11.02 14:22 - HABER MERKEZİ
A