İngiliz basını Türk garsonla ortadan kaybolan kızı konuşuyor

İngiliz basını Türk garsonla ortadan kaybolan kızı konuşuyor

MARMARİS'e tatile giden İngiliz, 16 yaşındaki Faye Jones'un Türk bir garsonla kayıplara karışması İngiliz basınında büyük yankı buldu.

2013.07.15 16:15 - Son Güncellenme: 2013.07.15 16:15 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
İngiliz basını Türk garsonla ortadan kaybolan kızı konuşuyor

 

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Türk polisinin her yerde aradığı Jones'un baskı zoruyla 22 yaşındaki Murat Can Ertani ile kaçmış olabileceğini yazdı. Gazete, geçen perşembe gününden bu yana kayıp olan Jones'u Murat Can'ın kıskançlık yüzünden boğmaya kalkıştığını ve onu öldürmekle tehdit ettiğini aktardı.

İngiltere'nin Cramblington kentinden annesi ile Marmaris'e tatile gelen genç kızın arkadaşına, Türk garson için, "O beni ve annemi öldürecek, onunla iyi geçinmek zorundayım" dediği öne sürülürken Faye'in Marmaris'te arkadaşlık kurmaya başladığı 15 yaşındaki arkadaşı Georgine White İngiliz gazetesine birlikte dışarı çıktıkları bir gece Murat Can'ın kıskaçlık nedeniyle genç kızı boğmaya çalıştığını söyledi.

Faye Jones'un İngiltere'ye döneceği günlerde Türk garson Murat Can ile şehir merkezinde görüldüğü, ancak polisin yakalayamadan genç kızın pasaportu ve parasının da içinde olduğu valizini bırakarak ortadan kaybolduğu belirtildi.

Kayıp bürosundan 30'a yakın polisin aradığı genç kızın bir yıl önce geldiği Marmaris'te tanıştığı garsonla sosyal paylaşım ağları vasıtasıyla görüşmeyi sürdürdüğü ve iletişimini koparmadığı ifade ediliyor.

Genç kızın annesi, 39 yaşındaki Rhonda Jones, kızının hayatından endişe ederken ilişkilerinin olduğunu öğrendiğinde kızına ondan uzak durması yönünde uyardığını söyledi. Daily Mail gazetesi de Rhonda Jones'un "Kızımın güvenliğinden endişeliyim. Ne kadar çok insanla konuşursam Murat Can hakkında o kadar fazla korkunç şeyler duyuyorum" dediğini yazdı. Gazete ayrıca Murat Can'ın sabıkasının olduğunu ve geçmişte bir süre cezaevinde kaldığını iddia etti.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.15 16:15 - Son Güncellenme: 2013.07.15 16:15 - HABER MERKEZİ
A