İngiliz bakandan Trump'a şiddet yanıtı

İngiliz bakandan Trump'a şiddet yanıtı

İçişleri Bakanı Javid, "ABD Başkanı aşırı şiddet konusunda kaygılanmakta haklıdır ancak aşırı şiddetin İngiltere'den 10 kat daha fazla olduğu kendi ülkesi hakkında kaygılanması gerekir" dedi.

2019.06.17 17:34 - Son Güncellenme: 2019.06.17 17:34 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
İngiliz bakandan Trump'a şiddet yanıtı

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid JavidABD Başkanı  Donald Trump'ın Londra'da suç oranının yükselmesinden kentin Müslüman Belediye  Başkanı Sadık Han'ı sorumlu tutan sosyal medya mesajına yanıt vererek, Trump'ın  kendi ülkesindeki suç oranlarından kaygılanması gerektiğini bildirdi. 

Theresa May'den boşalan Muhafazakar Parti liderliğinin de güçlü  adayları arasında yer alan Pakistan kökenli Bakan Javid, partisinin  milletvekilleriyle bir araya geldiği propaganda toplantısında Trump'ın  ifadelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

İngiliz Skynews televizyonunun haberine göre Javid, Trump'ın İşçi  Partili Londra Belediye Başkanı Han'ı hedef alan tweetinin "büyük bir ülkenin başkanına yakışmadığını" söyledi.

Javid, "ABD Başkanı aşırı şiddet konusunda kaygılanmakta haklıdır  ancak aşırı şiddetin İngiltere'den 10 kat daha fazla olduğu kendi ülkesi hakkında  kaygılanması gerekir." ifadesini kullandı.

Trump önceki gün Twitter'dan yayımladığı mesajda, Londra'da son  günlerde yaşanan cinayetlerin yer aldığı bir mesajı paylaşmış ve "Londra'nın en  kısa zamanda yeni bir belediye başkanına ihtiyacı var.  Han bir felaket ve sadece  daha kötüye gidecek." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Britanya Müslüman Konseyi de yaptığı açıklamayla İngiliz hükümetini  Trump'a yanıt vermeye çağırmıştı.

Londra'da son 4 günde 4 kişi bıçaklı saldırılarda hayatını  kaybederken, Han şiddet oranındaki artışı son yıllarda kemer sıkma politikaları  nedeniyle polis sayısının azaltılmasına bağladı.

Trump ile Han polemiği

Donald Trump, 3 Haziran'daki İngiltere seyahatinin hemen başında,  uçağının Stansted Havalimanı'na inmesinin hemen ardından ziyarete karşı çıkan  Han'ı Twitter'da hedef almıştı.

ABD Başkanı Trump mesajında, "Anlatılanlara göre Londra Belediye  Başkanı olarak çok kötü bir iş çıkaran Sadık Han, İngiltere'nin en önemli  müttefiki olan ABD'nin ziyarette bulunan başkanına karşı aptalca bir edepsizlik  göstermekte. Bana değil Londra'daki suçlara odaklanması gereken tam bir ezik."  ifadesini kullanmıştı.

Müslüman olan Han'ı New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya  benzeten Trump, aradaki farkı Han'ın Blasio'nun "yarı boyunda" olması şeklinde  göstermişti.?

Londra'da Trump karşıtı gösterilerde Han'ın verdiği izin çerçevesinde  "bebek Trump" şeklindeki dev bir balon da kullanılmıştı.

Trump için kırmızı halı serilmesine karşı çıkan Han, Trump'ı 1930 ve  1940'lardaki Avrupalı diktatörlere benzetmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.06.17 17:34 - Son Güncellenme: 2019.06.17 17:34 - HABER MERKEZİ
A