İnfertilite hastalığı nedir? (ÖZEL HABER)

İnfertilite hastalığı nedir? (ÖZEL HABER)

Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Onur Özdenoğlu,"İnfertilite; 35 yaşından küçük çiftlerin bir yıl, 35 yaş üstü çiftlerin ise 6 ay boyunca düzenli ve korunmasız ilişkiye girmesine rağmen çocuk sahibi olamama durumudur. Hastalığının yüzde 40'ı kadınlardan, yüzde 20'si ise erkek faktöründen kaynaklanıyor. Hastalığın diğer yüzde 40'lık oranı da nedeni belirlenemeyen durumlar içerisinde yer alıyor. Yapılan muayeneler sonrasında olası bulduğumuz patolojik bulgulara yönelik tedavi sürecini planlıyoruz'' dedi.

2021.09.07 08:38 - Son Güncellenme: 2021.09.07 09:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İnfertilite hastalığı nedir? (ÖZEL HABER)
01:32 İnfertilite hastalığı nedir? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

İnfertilite hastalığı nedir? (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

İnfertilite hastalığı nedir? Tedavisi mümkün mü?

Gebelik planlayan kadınların, yaşamsal değişikliklerini gebelik başlamadan önce tamamlamaları gerekiyor.

''HASTALIĞININ YÜZDE 40'I KADINLARDAN, YÜZDE 20'Sİ İSE ERKEK FAKTÖRÜNDEN KAYNAKLANIYOR''

Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Onur Özdenoğlu,"İnfertilite; 35 yaşından küçük çiftlerin bir yıl, 35 yaş üstü çiftlerin ise 6 ay boyunca düzenli ve korunmasız ilişkiye girmesine rağmen çocuk sahibi olamama durumudur. Hastalığının yüzde 40'ı kadınlardan, yüzde 20'si ise erkek faktöründen kaynaklanıyor. Hastalığın diğer yüzde 40'lık oranı da nedeni belirlenemeyen durumlar içerisinde yer alıyor. Erkeklerin değerlendirmesinde sadece sperm testi yeterli olurken, kadınlar için daha detaylı araştırmalara gerek duyuluyor. Kadınların muayenesinde ultrason, hormon testleri, yumurtalık rezervlerinin değerlendirilmesi, ilaçlı rahim filmi ya da laparoskopik görüntüleme yöntemleri kullanılır. Böylece kadının anatomik, hormonal ve fizyolojik değerlendirmesini tamamlamış oluyoruz. Yapılan muayeneler sonrasında olası bulduğumuz patolojik bulgulara yönelik tedavi sürecini planlıyoruz'' dedi.

Özdenoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Gebelik planlayan kadınların bu süreçte mutlaka kadın doğum uzmanıyla görüşmelerini öneriyorum. Gebelik öncesi hazırlık sürecinde kadının; vitamin desteklerinin tamamlanması, varsa kronik hastalıklarının düzenlenmesi ve tedavilerin planlanması gerekir. Fazla kilolarından kurtulmak gibi yaşamsal değişikliklerin daha gebelik başlamadan çözüme kavuşturulması, gebeliğin sağlıklı başlamasına ve ilerlemesine fayda sağlayacaktır.''

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.07 08:38 - Son Güncellenme: 2021.09.07 09:53 - HABER MERKEZİ
A