İnek Bayram'ında iktidara içkili gönderme

İnek Bayram'ında iktidara içkili gönderme

Mülkiye olarak bilinen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin geleneksel olarak kutladığı 'İnek bayramı' bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. İnek Bayramı'na 'milli içki' ve ' biber gazı' tartışmaları damga vurdu.

2013.05.09 13:35 - Son Güncellenme: 2013.05.09 13:36 - Yaşam
A
İnek Bayram'ında iktidara içkili gönderme

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci Yerleşkesi'nde düzenlenen kutlamalar Dekan Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin konuşması ile başladı. Karatepe, 'milli içki' tartışmalarının yer aldığı konuşmasında "Biz milli olmadan gariban bir Anadolu içeceği iken sevdik, şimdi milli oldu" şeklinde sözleri öğrencilerden alkış aldı. Öğrenciler de pankartlarla 'milli içki' tartışmalarına katıldı. Karatepe, 1 Mayıs kutlamalarında 17 yaşındaki Dilan Alp'in yaralanmasına de tepki gösterdi. Karatepe, "Gazlardan sinekler korkar, inekler değil" dedi.

Dekan Karatepe'nin konuşmasının ardından temsili imam kılığına giren bir öğrenci içinde 'ayran' olan rakı şişesini Dekan Karatepe'ye verdi. Yapılan duanın ardından öğrenciler kortej oluşturarak Cemal Gürsel Caddesi'nden Kurtuluş Kavağı'na kadar yürüdü. Kortejin önünde yer alan 'sarıkız' kalabalıktan ürkünce sahibi zor tuttu. Öğrenciler 'sarıkız' ile fotoğraf çektirmek için yarıştı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kortej Cebeci Yerleşkesi girişinde son buldu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 13:35 - Son Güncellenme: 2013.05.09 13:36 - Zeynep Çelik
A