İnegöl'ün emniyet hizmetleri masaya yatırıldı

İnegöl'ün emniyet hizmetleri masaya yatırıldı

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, Jandarma, Emniyet Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen emniyet hizmetlerinin daha seri şekilde devam etmesi konusu masaya yatırıldı.

2012.10.13 10:18 - Son Güncellenme: 2012.10.13 10:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İnegöl'ün emniyet hizmetleri masaya yatırıldı

Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile Hakimler ve Savcılar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Arslan Akpınar, Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, emniyet amirleri, başkomiserler, komiserler ile emniyet görevlileri katıldı. Kahvaltının ardından konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, "Yeni gelen arkadaşlar, kendilerine göre uygulama farklılığı oluşturabiliyor. Çünkü her insan aynı şeyi okuduğu halde farklı yorumlayabiliyor. Buradaki uygulama birlikteliğini sağlamak adına toplantı düzenledik. Bu açıklamadan sonra, kendi özelimizde bu konuları tartışacağız" dedi.
İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Kanal 16 Genel Yayın Yönetmeni Hasan Özdemir'in "Adliyeye çıkarılan şüphelilerin, mahkeme sonucunda ne şekilde hüküm giydiği veya serbest kaldığı konusunda daha önce bilgilendiriliyorduk. Bu konuda özellikle, kamuoyunun sağlıklı haber alması için bir sistem geliştirilebilir mi?" sorusuna cevap veren Başsavcı Özel, "Bu konuda emniyet ve jandarmaya özel talimatlarımız oldu. Kamuoyunu ilgilendiren soruşturmalarla alakalı bir çalışma yapıldığında, medyada ertesi gün bazı yanlış bilgileri görebiliyoruz. Bunun düzeltilmesi noktasında, emniyet, jandarma ve orman işletme müdürlüğü tamamen soruşturmayı Başsavcılık adına yapar. Başsavcılık talimatına göre hareket edilir. Önemli görülen soruşturmalarda Başsavcılığımız, eğer gizlilik boyutu yoksa her zaman bilgi verme seçeneğimiz var. Bununla ilgili sorunlarınız veya talepleriniz olursa, Başsavcılığımızla irtibata geçerseniz, yardımcı oluruz" şeklinde konuştu.
Başsavcı Özel, basın bürosu ile ilgili net bir çalışmanın olmadığını dile getirerek, "Ama Türkiye genelinde bu konuda bazı pilot bölgelerde çalışmalar var. İnegöl'de şu an yok ama ileriki aşamalarda olursa, sizlerle paylaşırız. Vatandaş yaşadığı her türlü adli olayda istiyor ki kişi tutuklansın, hemen ceza görsün. Ama maalesef ceza muhakemesi kanununda asıl olan kişinin tutuksuz yargılanmasıdır. Ama bazı tip suçlar vardır ki, kamuoyunu ilgilendiren veya olayın vahameti dikkate alındığında tutuklanması gerekiyor. Tutuklanan kişinin sonradan beraat etme şansı her zaman var. Ama maalesef dışarıdaki vatandaşımız, 'kişi tutuklanmadığında cezasız kalıyor' şeklinde bir düşünceye sahip oluyor. Bu düşünce doğru değil. Kişi tutuksuz yargılandığı zaman ileri ki, suçu sabitse her zaman cezasını alıp, cezasının infazını çekiyor. Vatandaşımız şunu bilmeli, kişi tutuksuzda olsa yargılanıyor. Eğer suçu varsa, cezasını er veya geç kanun nezdinde alacaktır" ifadelerini kullandı.
Yeni Adliye Sarayı'nın resmi açılışı tarihi ile alakalı net bilgi vermenin doğru olmadığını aktaran Özel'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı bir olarak devam etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.10.13 10:18 - Son Güncellenme: 2012.10.13 10:18 - HABER MERKEZİ
A