İNEGÖL İL OLMAYA UYGUN İKİNCİ İLÇE

İNEGÖL İL OLMAYA UYGUN İKİNCİ İLÇE

Uludağ Üniversitesi, Türkiye'de il olması muhtemel olan ilçelerin Analitik Hiyerarşi Proses (AHP) yöntemi ile araştırdı. Rapora göre İnegöl'ün il olmaya uygun ikinci ilçe olarak belirlendi.

2011.03.18 15:36 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İNEGÖL İL OLMAYA UYGUN İKİNCİ İLÇE

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan AHP raporu sonuçlandı. İTSO Başkanı Metin Anıl, hazırlanan raporu siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine sunacaklarını kaydetti. Anıl, Alanya, İnegöl, Bandırma, Fethiye, Ödemiş, Elbistan, Bergama, Erciş ve Ereğli olmak üzere 9 ilçe arasında yapılan AHP yöntemi rapor bilgilerine göre, il olmaya en uygun adayın yüzde 26 oranıyla Alanya olarak belirlendiğini söyledi.
Yüzde 19 oranıyla İnegöl'ün ikinci il adayı olduğunu belirten Anıl, "Raporda üçüncü il adayının yüzde 15 oranıyla Bandırma, dördününcü yüzde 9 oranıyla Fethiye, beşincinin yüzde 7 oranıyla Ödemiş, altıncının yüzde 7 oranıyla Elbistan, yedincinin yüzde 6 oranıyla Bergama, sekizincinin yüzde 6 oranıyla Erciş ve dokuzuncu sırada yüzde 8 oranıyla Ereğli oldu. Son zamanlarda yapılan İnegöl'ün Bursa'ya bağlanması ile alakalı söylemler bizleri son derece rahatsız etmiştir. Böylelikle il konusu ile alakalı bir çalışma başlattık. İnegöl, Türkiye'nin en önemli model yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Zaman içerisinde ekonomik, kültürel, nüfus ve sosyal yapısı öyle bir hale gelmiş ki, birçok ilden daha çok öne çıkmış ve ilçe statüsüyle yönetilen bunun rahatsızlığını yaşayan bir yerleşim yeri haline gelmiştir" dedi.
Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Ertürk'e teşekkür eden Anıl, "Yıllardan beri 'İnegöl il olsun' diyoruz. İl yapılması konusunda gerekli yerlere, gerekli mesajları veriyoruz. Ama İnegöl'ü tek başına il yapmayacaklarını da biliyoruz. Eğer İnegöl il olacaksa, diğer il olmayı hak etmiş ilçelerle beraber yapılmalıdır. Eğer Türkiye'de il sayısı 100'ün üzerine çıkacaksa, bunun içerisinde İnegöl'de olmalıdır. Eğer bu dayatma önümüzdeki günlerde gündeme getirilirse, burada yaşayan İnegöl'ün bugünlere gelmesini planlayan ve İnegöl için çalışan insanlara yazık olur. İnegöl il olmalıdır. Olamıyorsa 'özel statüde' bir ilçe olmalıdır" diye konuştu.

"BAŞBAKANDAN RANDEVU TALEP EDİYORUZ"
Anıl, Devlet Bakanı Faruk Çelik aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile randevu alınması konusunda talepte bulunacaklarını da söyledi. Anıl, "Randevuyu alırsak, İnegöl'deki tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile örgütlenip bir heyet halinde Başbakanımıza İnegöl'ün Bursa'ya bağlanmamasını gerektiren bilgileri anlatmaya çalışacağız. İnegöl planladığı yolda devam ederse Türkiye'deki örnek yerleşim yeri statüsünü ilerletir. İnegöl'ün şu anki konusu siyasi polemiklere alet edilecek mesele değildir. Bu mesele, İnegöl'ün geleceğini alakadar eden bir meseledir. Hep birlikte bir bütün olarak çalışacağız" ifadelerini kullandı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.18 15:36 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A