İnegöl Belediyesi personeli iftarda buluştu
İnegöl Belediyesi personeli, iftarda bir araya geldi.
2011.08.12 14:49 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Orhan-2 İnegöl Köftecisinde düzenlenen iftara, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Güngör Sabri Günaydın, Gülhan Şahin, Turgay Yel ve Yusuf Şen, belediyenin birim amirleri, kadrolu ve taşeron firma çalışanları, Güvenlik Birimi görevlileri katıldı. Başkan Aktaş, Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan itfaiye eri için dua istedi. Aktaş, "Eşi ve çocukları da buradalar. Ben geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten Süleyman Kılıç kardeşimiz için özellikle sizlerden dua istiyorum. İyimser gelişmeler var" dedi.
Müteahhit aracılığı ile belediyenin çeşitli birimlerinde çalışanlara Ramazan erzağı dağıtımı ile ilgili fiş verileceğini belirten Aktaş, "İşçi ve memur arkadaşlarımızın ayni ve nakdi haklarıyla alakalı yaptığımız işlerin asla ve asla ölçüsü olmaz. Bizim müteahhit çalışanlarımız var. Onlar maddi anlamda diğer arkadaşlarımıza göre biraz düşük imkanlara sahipler. Onlarla alakalı bir karar aldık. Onları da biz erzak fişiyle destekleyelim istedik. Yakın bir zaman içerisinde onlarda dağıtımı yapılacak" diye konuştu.
Afrika ülkelerinde sefalet çeken insanların olduğunu hatırlatan Aktaş, "Özellikle Somali'de anne birkaç gün içerisinde açlıktan dolayı 4 çocuğunu kaybediyor. 25 bin çocuğun öldüğünden bahsediyorlar. Hepimizin bu işe karınca kararınca yapabileceği şeyler var. Ben özellikle meclis toplantısında bunu tebliğ etmedim. Bütün arkadaşlarımdan büyük bir katılım bekliyorum. Bu konuda kimseyi zorlayamayız. Bununla alakalı bu akşamdan itibaren bir yardım kampanyası başlattık. Ama özellikle şu güzel memlekette huzur içerisinde tabiri yerindeyse yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda olacak şekilde bu kadar nimetler içerisinde yüzerken, bunların da bir şükrünün, edasının da olması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.
Başkan Aktaş, 2010-2011 yıllarında İnegöl Belediyesinden emekli olanlara teşekkür plaketi verdi.