İMO Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar konuştu: Bursa güvensiz yapıların içerisinde (ÖZEL HABER)
Bursa İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar Bursa'nın yapı dengesini değerlendirirken kentin güvensiz yapılar üzerine kurulduğunu belirtti.
2022.06.20 09:30 - Son Güncellenme: 2022.06.20 09:40 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
İMO Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar konuştu: Bursa güvensiz yapıların içerisinde (ÖZEL HABER)
ERCAN ÇALIŞIR - GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN
Bursa İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar kentin yapı sorunları ile ilgili Bursada Bugün'e açıklamalarda bulundu.

PLANLI YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILMALI
Önündeki seçimi kaybetmemek için telaşlanan yönetici değil şehir için dertlenerek çalışacak yöneticilere ihtiyaç olduğunun altını çizen Küçükkayalar, "Geniş bir kitlesi olan odayız. Tarım ve sanayi dengesinin korunması gerekiyor. Çevre düzen planı akılcı olmalı. Kentlerin anayasası doğru oturtulmalı ki bu da planlı bir yapılaşmanın önünü açmalı. Ne zaman bu planın dışına çıkmaya başlandıysa düzeni sağlamak mümkün olmaktan çıkmıştır. Geçenlerde 'Dünya Ekonomik Forumu'nda 'Doğanın kent içine girmesi için neler yapılmalı?' diye bir gündemi vardı. Dünyanın neleri konuştuğunu görmek için bir örnektir bu. Biz peyzaj alanlarını dahi konuşamıyoruz. Bu farkındalığı yakalamamız gerekiyor.
GÜVENSİZ YAPILARIN İÇERİSİNDEYİZ
Başkan Küçükkayalar, yeni yapı alanlarının açılması ile ilgili olarak ise mevcut alanların değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Büyük bir yüzde ile güvensiz yapıların içerisinde bir Bursa var. Geçenlerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde yapı stoğu envanteri çıkarılmış diye bir duyum aldım. Sevinmekle beraber oda olarak görüşme taleplerimiz olmasına rağmen henüz bir randevu alabilmiş değiliz. Bir yapının güvensiz olduğu belgelenirse yasal olarak zorunlulukları da doğacak."