İmara açılan arsalardan belediyeler de pay almalı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, imar planına dahil edilen arsalardan Büyükşehir Belediyesi'nin de pay alması gerektiğini belirterek, "Bunu bütün dünya yapıyor. Bir yere imar veriliyorsa, belediye de pay almalı. Şahıslara göre değil, Bursa'nın menfaati önemli" dedi.
2011.12.20 16:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısının ikinci oturumu tarihi belediye binasında yapıldı. 10 maddenin görüşüldüğü toplantı öncesinde komisyondan gelen raporların bir saat önce kendilerine verildiğini belirten MHP grubu toplantıyı terk etti. Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli Mahallesi'ndeki imar planı değişikliği ile ilgili Osmangazi Belediyesi'nden oy birliğiyle geçen 2 madde, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden komisyonlarda tekrar görüşülmek üzere geri çekildi.
CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, MHP'nin haklı olarak meclise katılmadığını belirterek, "Meclis toplantıları gündemi sabitlendikten sonra, komisyonlar ve dairelerden gelen evraklar toplanır. Dosya gruplara dağıtılır. Bu sadece belediye meclisleri için geçerli değil. Bu raporların 3 gün önce verilmesi gerek. Şehir plancısı olarak bana bu rapor 5 dakika önce verildi. Bunda hak ve adalet nerede? Kaçırılmak istenen neler var? Bir saat önce gelen gündem ile Bursa'nın neyini çözeceğiz? Bu meclisi bu saatten sonra iptal etmek gerek. Demokrasi her niyete göre yenen muz değildir. Raporlar jet hızıyla geçiyor" şeklinde konuştu.
Yunuseli Mahallesi'ndeki imar planı değişikliği ile ilgili konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclislerde şahısların değil, şehrin menfaatlerine göre karar verildiğini söyledi. Altepe, "Bu toplantılar Türkiye genelinde yapılıyor. Acele etmediğimiz için geri çektik. İmardan pay mı alacak? Yunuseli bölgesine yatırım yapmam için kaynağa ihtiyacım var. Arsalardan belediyelere pay verilmesi lazım. Bunu bütün dünya yapıyor. Ben kimin arsasına imar vereceğim? Alelacele bir karar geçilmedi. Bu kararlar şehre rant olarak yansıyacak. Burada öyle bir karar geçirelim ki prensipleri koyalım. Kendi kardeşimizin yeri, babamızın da yeri olsa, prensiplerimiz aynı olsun. Adamına göre karar olmasın. Bir yere imar veriliyorsa, belediyenin payı olmalı. Şahıslar değil, Bursa'nın menfaati önemli" diye konuştu.
Başkan Altepe'nin imar planlarından belediyenin pay talebine destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Mutlaka planın yapıldığı yerlerde belediyenin belli bir yüzdesinin olması lazım. O zaman yatırım oraya gidebilir. Bu konuda birçok defa yazılar yazdım ben. Ama kanunları aşamadık. Yeni düzenlenecek olan yasaya bu girerse belediyeye pay bırakılır ve yükümüz azalır" ifadelerini kullandı.