İmar barışında son 2 gün! Bursa'dan uyarı geldi...(ÖZEL HABER)
İmar barışında artık sona gelindi. Daha önce iki sefer uzatılan müracaatlar için 15 Haziran Cumartesi günü son başvuru günü. İmar Barışı bedeli ödemelerinin ise 30 Haziran 2019'a kadar ödenmesi gerekiyor. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak başvuruların son 2 gün kala, "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçsin aksi halde çok daha büyük sorunlar doğacaktır" dedi.
2019.06.13 09:45 - Son Güncellenme: 2019.06.13 10:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
İmar barışında son 2 gün! Bursa'dan uyarı geldi...(ÖZEL HABER)
BURCU SEKMEN-SEFA BALABAN/BURSADABUGUN
Başvuru süresi iki kez uzatılan İmar Barışı'nda vatandaşın talebinin beklentinin çok altında kaldığına dikkat çeken Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, "Biz daha önce defalarca kez halkımızı bilinçlendirmek için açıklamalarda bulunduk. Ancak bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki söz konusu imar barışı, ihtiyacı olanlardan çok kendini avantajlı hale getirmek isteyen gruplar tarafından tercih edildi. Bursa özelinde imar barışı başvuruları beklenenin çok altında kaldı. Türkiye geneline baktığımızda da kayıt altına alınanlar ile ödemesi yapılan yapılar arasında ciddi bir fark görüyoruz. Başvuru yapanların yalnızca yüzde 10'luk kısmı ödemelerini gerçekleştirmiş durumda" dedi.

İmar barışının vatandaş beyanını esas alarak düzenlenmesinin birçok hatalı başvuruyu da beraberinde getirdiğini ifade eden Faruk Çolak, "Devletimiz bu olanağı sunarken yanlış yada yalan beyanda bulunulmaması konusunda uyardı. Yanlış beyan sonucu yapı kayıt belgesi iptal edilerek Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince de ceza uygulanmaktadır. Bursa'daki imar barışı başvurularına baktığımızda çok fazla hata ile karşılaşıyoruz. Bu hataların bir çoğu da mühendislik hizmeti almadan yapılan beyanlarda ortaya çıktı. Vatandaş, uzman hizmet almak yerine kafasına göre beyanda bulundu. Peki bu yanlış beyanlar ne olacak? Önemle uyarıyoruz ki başvuru sahipleri verilerini kontrol etsin, yanlış beyanda bulunanlar süre dolmadan düzeltmek için harekete geçsin. Aksi takdirde dönüşü olmayan sonuçların doğması kaçınılmaz olacaktır" diye uyardı.