İMAM HATİP LİSESİ'NDE KIZ ÖĞRENCİYE DARP İDDİASI
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir kız öğrenci, öğretmeni tarafından darp edildiğini iddia etti. Okul müdürü ve birkaç öğretmen ise olayla ilgili gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını söyledi.
2011.04.26 13:17 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Edinilen bilgiye göre, Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde meydana gelen olayda 9/K sınıfı öğrencisi Z. D. Coğrafya Öğretmeni A.H. tarafından darp edildiğini ileri sürdü. D., "Sınıf başkanıydım. O gün öğretmenimiz 5 dakika derse geç geldi. Arkadaşımda sınıf defteri vardı. Sanırım tam olarak bilmiyorum ama dersi boş olduğunu sanıp sınıf defterini götürmek istedi. Bende arkadaşımın arkasından gittim sınıf defterini almak için. Kapıyı açtım yan sınıfın öğretmeni beni gördü ve tam ben konuyu anlatmaya çalışıyorken 'sus' dedi ve arkasından bana sert bir şekilde tokat attı. Derse giren öğretmenimiz geldi. Sonra ben bayılacak gibi oldum beni revire götürdüler. Revirde benle ilgilendiler ve daha sonra müdürle konuşmaya gittim. Bana tokat atan öğretmenle müdür içeride görüştü. Müdürle görüştükten sonra bana parmağını sallayarak 'bunların hepsi senin yüzünden oldu. Senden de içeridekinden de bunun acısını çıkaracağım' ifadesini kullandı" dedi.
Olayla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Abdullah Karaağaç, olayla ilgili şunları söyledi; "Öğretmenimiz 2009-2010 yılları arasında Yıldırım Sağlık Meslek Lisesi'nden geldi. Fakat orada da huzuru bozduğu söyleniyordu. Burada da daha önce birkaç kez sıkıntılar yarattı. Düzeleceğine inandık fakat düzelmedi. Olay günü ben öğretmeni odaya çağırdım ve öğrenciye vuramayacağını söyledim. Kaldı ki öğrencimiz üstelik bir kız. 'Bana disiplin etmek için vururum' dedi. Ben de öğrenciyi disiplin etmek böyle olmaz dedim. Eğitim çalışanı olarak hassasiyetimiz yüksek. Biz görevimizin hassasiyet ve inceliklerini biliyoruz. Bu çerçevede kendi evladımızdır o. Olaya bu çerçeveden yaklaşıyoruz'' diye konuştu.
Bu tür üzücü olayların tekrarlanmamasını isteyen Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, öğretmenlerin her türlü sorununda ve sıkıntısında yanında olduklarını, fakat huzuru bozmak isteyenlerin ve görevini layıkıyla yerine getirmeyenlerin de karşısında olduklarını söyledi. Eğitim Bir-Sen olarak eğitim ve eğitim çalışanlarının haklarını korumak için mücadele verirken aynı zamanda da eğitimin paydaşlarının haksızlığa uğramaması içinde mücadele ettiklerini belirten Şeker, "Öğretmenlerin öğrencileri, velilerinde öğretmenleri darp etmesine karşıyız. Bu bağlamda bir öğretmenin bir öğrenciye olan haksızca davranışı karşısında buradayız. Olayı yaşayan öğrenci ile birebir görüşmek istedik. Okul idaresi gerekli hukuki işlemleri başlatacaktır. Eğitim Bir-Sen olarak biz de yanlarında olduğumuzu ve konunun takipçisi olduğumuzu belirtiyoruz" diye konuştu.