İlk yerli uzay mekiği için işte tarih!

İlk yerli uzay mekiği için işte tarih!

THK, Türk uzay mekiği için 2023'ü hedefliyor

2011.07.16 09:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi
A
İlk yerli uzay mekiği için işte tarih!

Türkiye'deki ilk uzay üniversitesini açacak olan Türk Hava Kurumu Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Türkiye'nin ilk uzay mekiğini fırlatacaklarını söyledi. Yıldırım üniversiteye özel sektörün de destek verdiğini söyledi
Yeni eğitim yılında Türkiye'nin ilk Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni hayata geçirmeye hazırlanan Türk Hava Kurumu, 2023 yılında Türkiye'nin ilk uzay mekiğini fırlatmayı hedef olarak belirledi.
Büyük hedefleri olduğunu vurgulayan THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılını kendi uzay mekiğimizi uzaya göndermek için hedef olarak seçtik" dedi. Yıldırım ile Rektör Ünsal Ban, üniversitenin kuruluş çalışmalarını bir grup basın mensubuna anlattı. 1.5 yıl önce başlayan kuruluş çalışmalarını çok yüksek bir hızla sürdürdüklerini aktaran Yıldırım, "Yola çıktığımızda çoğu insan 'bu iş olmaz' diyordu.

Havacılığı Türk halkının işi yapacağız. Hedefimiz bu" dedi. THK Üniversitesi, dünyada havacılık alanında faaliyet gösteren 37. üniversite oldu. Vakıf üniversitesi olması nedeniyle yüzde 20 bursu öğrencinin eğitim göreceği okul, tüm öğrencilerinin burslu okumasını sağlayacak bir proje üzerinde çalışıyor" diye konuştu.

SEKTÖR DESTEĞİ
Yıldırım projeye sektörün de destek verdiğini kaydetti. ABD'deki Vaughn College ile işbirliği protokolü çerçevesinde, dileyen öğrenciler eğitimlerinin 2 yılını ABD'de alabilecek. Fakülte havacılık sektörüne hem pilot ve mühendis yetiştirecek hem de uçak üretimine yönelik projeler yürütecek.
HABERTÜRK

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.07.16 09:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A