İlk iftar açıldı
Çin'de Müslümanlar (Huiler) ilk iftarını açtı.
2012.07.20 16:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
Çinli Müslümanlar, ülkenin dört bir yanındaki camilerde toplanarak iftarlarını dualarla açtı. Çin'in en doğusundaki şehirlerden biri olan Şanghay'da iftar vaktiyle birlikte soğuk meyvelerle orucunu açan Çinli Müslümanlar, akşam namazlarını kıldıktan sonra ana yemeğe başladı.
Çinli Müslümanların mütevazi sofralarında pirinç unundan yapılmış bir çeşit Çin ekmeği, kızarmış sebze ve etlerin yanı sıra haşlanmış sebzeler de ikram edildi.
AA muhabirine konuşan Ma Cünciu, "Çin'deki Müslümanlar olarak Ramazan ayının ilk gününde akraba ve dostlarımızla camide toplanarak iftar açmaktan çok mutluyuz. Bu güzel atmosfer her zaman yaşanmıyor. Bunlar Ramazan'a has tablolar" diye konuştu. Bütün İslam alemi için barış ve huzur dilediğini söyleyen Ma, "Rabbim bu ayın bereketinden bizleri de nasiplendirsin" ifadelerini kullandı.