İlk haberi Arınç verdi

İlk haberi Arınç verdi

AA'nın yeni Haber Akış Sistemi, ilk olarak Boşnakça-Hırvatça-Sırpça servisinde uygulanmaya başladı. Sistem üzerinden ilk haberi Başbakan Yardımcısı Arınç yayına verdi.

2013.02.21 13:58 - Son Güncellenme: 2013.02.21 14:15 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
İlk haberi Arınç verdi

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan ve geçen yıl 11 Mart'ta açılışı yapılan AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın 100. Yıl Vizyonu kapsamında çok dilli yayın için hazırlanan yeni Haber Akış Sistemi'nden (HAS) Boşnakça-Hırvatça-Sırpça (BHS) servisine ilk haberi yayınladı.
BHS servisine HAS sistemi üzerinden yayına verilen ilk haberin "muhabir" kısmında AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, "yayıncı" kısmında ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ismi yer aldı.

Yeni Haber Akış Sistemi'nde ilk uygulama AA'nın Boşnakça-Hırvatça-Sırpça (BHS) yayınında yapılmış oldu. Yeni haber sistemi daha sonra da AA'nın Arapça ve Türkçe yayınlarında devreye girecek.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın ziyareti kapsamında, yaklaşık bir yıldır bölge medyasına yönelik ücretsiz haber servisi yapan AA BHS servisinin ücretli yayına geçişi kapsamında gazete, televizyon, radyo ve kurum temsilcileriyle AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, protokol imzaladı.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.02.21 13:58 - Son Güncellenme: 2013.02.21 14:15 - HABER MERKEZİ
A